19.10.2012

Ääntä kohden


Niin se vain on! Hitaankin alun jälkeen nyt alkaa hiljalleen tuntua, että homma etenee ja jotain konkreettista näkyy ainakin paperilla. Pahoittelen viime viikkojen päivityksen puutetta, aika on mennyt virkatöiden ja lastenkutsujen parissa - valitettavasti. Nyt kuitenkin uusi vaihde päälle ja kohti tuntematonta!

Viime kerralla olimme saaneet ensimmäiset, käsivaraiset luonnokset uudesta kodista. Niitä on nyt muutaman viikon aikana viilattu ja Villa Honka alkaa hahmottua. Aina täytyy muistuttaa itseään, että nyt on kyseessä vasta julkisivut ja pohjapiirustukset, monta mutkaa on vielä matkassa.

Kohteessa emme varsinaisesti ole tehneet juuri mitään - omenoiden poimintaa lukuunottamatta. Eilen vietimme pojan 3-vuotissynttäreitä nykyisen pihapiirin kavereiden parissa. Kivaa oli, kun uudessa kodissa sai temmeltää mielin määrin kengät jalassa ja vaikka piirtää seiniin! Saattaa olla, että ensi vuonna vastaanotto kyseiselle toiminnalle on nihkeämpää. On kuitenkin tosi kiva nähdä, kuinka jälkikasvu puhuu
jo "uudesta kodista" ja esittelee sitä kaikille vieraille ihan isännän elkein.

Sen verran pääsin viime viikolla tositoimiin, että irroitin saneerausta odotellessa talon vierustalta muurikiviä ja siirsin ne syrjään katokseen. Saimme lisäksi arkkitehdiltä luvan nyt yhtäältä purkaa hieman rakenteita muurin ympäriltä ja itse olemme kiinnostuneet, mitä löytyy alakerran muovimaton alta. Toive elää, että siellä olisi käyttökelpoinen lankkulattia, jonka kanssa voisimme elää vielä pitkään eteenpäin.

Kiinteistössä paukuttaa tällä hetkellä suora sähkölämpö patterien avulla ja olemme pitäneet noin 15 asteen lämpöä yllä. Parin viime kuun sähkölaskut ovat olleet reilut 20 euroa, joka tuntuu aika kovalta ottaen huomioon, että kämpässä ei vielä asu kukaan. Asia täytyy vielä selvittää ja katsoa, ettei jatkossa tule pahemmin yllätyksiä.

Huomenna olisi ohjelmassa keittiöfirmojen kiertäminen. Raportoin ensitunnoista ja muutenkin piirustuksista tuonnempana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!