14.12.2012

Yhden kauden päätös

Vaikkakin alkuperäisiä suunnitelmia myöhemmin ja useaan kertaan päivitettyinä, saimme eilen torstaina, joulukuun 13. päivänä toimitettua rakennuslupahakemuksen Turun kaupungin prosessiin. Tilaisuus oli juhlallinen: ennalta varattuun ajankohtaan kello 0930 paikalle saapuivat Isoniemet ja arkkitehti Päivi Tallberg, meillä tosin oli vielä muutama asia tarkistamatta ennen kaupungin edustajan tapaamista. Viimeisimmät muutokset tulivat yöllä juuri ennen kello kolmea, joten aina näissä projekteissa - riippumatta tyypistä - tuntuu asiat menevän aina viimeiselle minuutille.

Olimme kuitenkin korkeassa polviasennossa eli lähes valmiina, kun kaupungin lupa-arkkitehti otti meidät kolme vastaan. Itse olimme tilaisuudessa lähinnä statistin roolissa, mutta kyllä viivaa piirrettiin suuntaan jos toiseen, keskustelu tosin oli lähinnä arkkitehtuurin asiantuntijoiden välillä, saimme toki välillä jotain kommentoida.

Nyt on siis kuitenkin saavutettu tietty välietappi, kun pääsuunnittelu on päättynyt. Paljon taitaa äestä silti olla edessäpäin, mutta kuten vanha esimiehenikin sanoi: "leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!" Luulen, että näin joulun alla homma hieman rauhoittuu, mutta kaupungin edustaja arveli, että lupapäätös saattaisi tulla tammikuun aikana. Villa Hongan osalta ainoa akuutti asia on edelleen takka, joka odottaa purkajaansa, katsotaan josko saisimme sen hävitettyä vuodenvaihteeseen mennessä.

Lupahakemuksesta vielä sen verran, että kyllä sinne jos jonkinlaista plankettia piti täyttää ja voin rehellisesti todeta, että kaikkia ei kyllä täyttäessään ymmärtänyt heti ensimmäisellä kerralla. Toisaalta, luultavasti tämä on ensimmäinen ja samalla viimeinen kerta meidän osaltamme, joten aivan sama!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!