16.1.2013

Uuteen nousuun

Huomasin, että edellisestä päivityksestä on kulunut taas kuukausi! Näin se homma toimii - tai sitten ei. Tuntuu vaan, että päivät rientävät kalenterissa ja mitään ei muka tapahdu, mutta tämä ei kuitenkaan ole koko totuus.com.

Myönnetään nyt heti aluksi, että joulunaika ja uusi vuosi eivät tietenkään kiihdyttäneet projektiamme mitenkään uusiin sfääreihin, mutta asiat ovat hiljalleen - omalla rennolla rytmillään - lipuneet eteenpäin. Villa Hongan pääsuunnittelu on siis saatu valmiiksi eli rakennuslupahakemusta jättäessämme tiimillämme oli jokseenkin yhtäläinen käsitys kotimme tulevasta ilmeestä, mikäli kaupunki sen siis hyväksyisi. Pari päivää sitten saadun tiedon mukaan hakemukseen tulleet kommentit koskivat lähinnä sadevesiviemäreitä ja joidenkin huoneiden määräkorkeuksia, joten suuret linjat pitäisi ainakin oman ymmärryksen mukaan olla kunnossa. Aiemmin keskustellun mukaisesti odottelemme rakennuslupaa saapuvaksi viimeistään ensi viikolla.

Projekti alkaa paperityön sijaan hiljalleen konkretisoitua. Viime lauantaina tapasimme kohteella yhdessä urakoitsijan sekä vastaavan mestarin kanssa. Näin se vaan on, että kun itse on ensimmäistä kertaa "enoa veneessä", koko ajan tulee uusi ja myöskin erilaisia mielipiteitä vastaan - mutta mikä niistä on se oikea mielipide? Tästä hyvä käytännön esimerkki on, että kun kyseessä on vuonna 1930 rakennettu kiinteistö, talon  eristämisen suhteen löytyy jos jonkinlaista koulukuntaa. Yksi haluaa mennä nykyisen, joskin vanhentuneen purueristeen ja ekovillan kanssa, mutta sitten toinen puoli vannoo nykyisten höyrysulkujen nimeen eli heidän mukaan talo tulee tehdä mahdollisimman tiiviiksi. Sanon tämän tietämättomänä jo nyt: eikö vanhan talon umpeenlaitto ole se yksi perimmäisistä syistä, miksi vanhan peruskorjaus epäonnistuu? Aika näyttää.

Itku sikseen, näyttää kuitenkin, että meille olisi kerääntymässä erittäin mainio projektisakki! Rakennesuunnittelu on siis myös edelleen kesken eli yhtään taistelua ei ole vielä voitettu, vaikka tosin keittiö saatiin jo valittua, siitä lisää myöhemmin.

Tänään tuli Turussa taas lisää lunta, taidan huomenna joutua Honkaistentielle taas kolahommiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!