26.1.2013

Se on siinä, osa 1

Vuodenvaihteen pyhien jälkeen toissapäivänä, torstaina 24.1.2013 saimme kotiin odotetun kirjeen - rakennuslupahakemuksemme on 18.1.2013 leimatulla päätöksellä hyväksytty. Modernin maailman tyyliin em. päätös löytyy tietenkin jo myös internetistä:

http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=415714&nodeid=7485

Tähän mennessä on siis kulunut noin 8 kuukautta siitä, kun teimme kaupat uudesta kodista. Nyt on suunnittelu tehty ja kasa paperia kädessä, joku voisi tietenkin toiminnan tehokkuutta kyseenalaistaa. Myönnän, että matkan varrella on tähän mennessä tullut kohtia, joissa oletin alunperin etenevämme ripeämmin, mutta toisaalta uskon, että tämä suunnitteluvaihe kannatti ottaa rauhallisesti hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Ja myönnettäköön jo tässä vaiheessa, pääsuunnitelma on parempi kuin ainakin itse osasin odottaa! Tämän lisäksi joudun itse toteamaan, että Turun kaupunki on - tähän mennessä - hoitanut oman pottinsa myös odotusten vastaistesti eli hyvin ja ajallaan!

Villa Hongan matka siis jatkuu rakenne-, sähkö ja LVI-suunnitelmien kanssa. Tontilla kävi eilen vielä jälleen kerran uusi maalämpöurakoitsija, lupasi palata tarjouksen kera ensi viikolla. Hän kysyi muuten visaisia kysymyksiä mm. viilennyksen suhteen, joihin ei ollut vastausta valmiina.

Rakennusluvan mukaisesti seuraavana ohjelmassa on aloituskokouksen sopiminen tilaajan, urakoitsijan ja rakennustarkastajan kanssa. Aiomme kuitenkin päästä jo fiilikseen heti tänään lauantaina eli ohjelmassa on nykyisen keittiön purku, mikä tarkoittaa kymmenen vuotta sitten asennetun kalusterungon purkamista. Puretut rungot siirtyvät saunarakennukseen odottamaan jatkokäyttöä, odotusten mukaisesti hommassa ei pitäisi mennä kovin kauan - mutta kuka näitä tunteja laskee! Sen jälkeen siirrymme takan purkuun eli lopputalven osalta peruslämmitys tulee olemaan täysin sähkön varassa.

Vaikka ekonomi olenkin, nyt on pakko sanoa YES - kyllä lähtee ja nyt päästään hommiin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!