6.2.2014

Keittiö pystyyn

Keittiökalusteiden saavuttua niiden asentaminen pääsi käyntiin heti seuraavan viikon tiistaina. Olimme aikaisemminkin kuulleet, että kalustesetti saattaa hyvästäkin alkuvalmistelusta huolimatta tulla sisään omine vajavaisuuksineen, niin kävi tässäkin tapauksessa: viiluovet puuttuivat kokonaan, pitkä taso oli 15 cm liian lyhyt ja muutama muukin osa oli jäänyt jonnekin matkan varrelle. Tämä ei kuitenkaan mieltä synkistänyt, koska riski oli tiedossa ja asentajamme oli heti yhteydessä myyjään, he lähtivät yhdessä tuumin ongelmaa ratkomaan. Pari viikkoa siitä, kokonaisuus on kutakuinkin jiirissä, tosin yksi ovi vielä ainakin uupuu, mutta sei ei ainakaan vielä ole osoittautunut liian suureksi ongelmaksi. Kalusteiden lisäksi keittiöön on asennettu astianpesukone, tiskiallas, jääkaappi, pakastin ja mikro - uuni ja liesitasokin ovat maisemissa, mutta ne odottavat vielä sähkömiehen hellää - joskin viipyvää - kosketusta.





Villa Honka saatiin viimein eristettyä kokonaisuudessaan eli talo on kokonaisuudessaan (ulkoseinät ja väli- sekä yläpohja) eristeiden ympäröimä. Valmistelu osoittautui jälleen kerran oppitunniksi, koska timpurit olivat tehneet oman osuutensa ainoastaan osittain; lapekaton paperit ja runkokotelon aukot antoivat kahteen eri otteeseen periksi ja puhallettavaa selluvillaa levisi kuutioittain muuten siistiin ja lähes pintavalmiiseen tilaan. Huolimattomuuden seurauksena talon yläpohjan eristys tehtiin ensinnäkin kahteen kertaan, eristysurakka venyi usealla viikolla ja korjaus- sekä siivoustyöt veivät useita päiviä. Homma on kuitenkin saatu tehtyä, jälkipyykkiä voidaan pestä pidempäänkin.



Talon sisäkaton kuusipaneelimateriaali - kokonaisuudessaan noin 1,65 kilometriä - saapui ja saimme sen hiivattua sisätilan lämpöön asettumaan. Tavaraa on paljon, mutta päätös on luja ja se pitää, maalaamme itse käsin kaikki sisätilojen kattopaneelit; näkyypähän katossakin sitten oikea työn jälki!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!