21.1.2014

Syöksy kuntoon

Niin se talvi vaan tuli kerralla, yli kymmenen asteen - välillä jopa 18 asteen - pakkasta on riittänyt jo reilusti yli viikon. Nyt mennään siinä kymmenen asteen paikkeilla ja ainakin loppuviikoksi on luvattu vielä kylmän rintaman kierivän päällämme.

Pakkanen ehti valitettavasti väliin, mutta saimme kiinteistön viemäröinnin siis valmiiksi ja kuopattua viime viikon alkupuolella. Kunnan vesi on siis edelleen "kadulla" ja pojat varoittelivat, että pitää varautua tilanteeseen, että näillä keleillä vesijohto menee avatessa jäähän, koska maata taputellessa pakkasukko oli jo ehtinyt jäähdyttää maan ja putket. Sama pätee varmaan porakaivoonkin, johon saatiin kuitenkin uusi pumppu; kaivon vettä tultaneen siis lähinnä käyttämään kaikenlaiseen pesuun ja kasteluun. Monen itkun ja hampaiden kiristyksen jälkeen myös kattoasentajamme saatiin houkuteltua paikalle tekemään kellarikatoksen pellitys sekä valkoisten syöksyjen asennus. Asia saatiin hoidettua, vaikka sanoja ei juurikaan keskenämme vaihdettu!


Viime viikko oli omien töiden kannalta aika hyvä. Saimme useana päivänä apua alakerran paklauksen ja pohjamaalauksen kanssa, nyt sekin on pitkälti tehty. Ulkolämpötilan ollessa toisella kymmenellä pakkasen puolella pidimme sähköpuhallinta päällä läpi yön ja sen lisäksi pönttöuuni ja puuhella hohkasivat jo aamusta lämpöä tupaan, näin saimme jotakuinkin siedettävän 9-10 asteen lämmön kämppään.





Odottelemme eristemiehen yläpohjaeristystä saapuvaksi tulevana torstaina; samoin odotuksessa ovat sähkömiehen ja putkimiehen toimet, jotka ovat molemmat tällä hetkellä enemmän tai vähemmän kriittisessä asemassa. Sen verran viikonloppuna saimme uuden sivun käännettyä, kun hain rumpuhuoneen nurkkaan wc-pöntön, joka asennettiin väliaikaisesti paikoilleen - vesi pitää vielä tuoda kantaen, mutta kiinteistön palvelutaso koheni pöntön myötä heti kertaheitolla, edellisen kerran pönttöhommat kun ovat hoituneet noin yhdeksän kuukautta sitten.


Viime viikon saavutuksiin kuuluu maalaushommien ohella myös keittiön saapuminen. Rekka Lapualta tuli, kävi ja toimitti Villa Hongan uudet keittiökalusteet Seinäjoelta, asennuksen pitäisi alkaa huomisen päivän aikana. Olin kovin hämmästynyt, kuinka pieneen tilaan (=yksi lava) koko keittiörakennussarja oli saatu ahdettua, olipahan vähemmän kannettavaa. Putkimies kävi tekemässä pari vetoa eilisen päivän aikana, tämän hetkisen suunnitelman mukaan keittiön pitäisi valmistua neljän päivän sisällä eli perjantaihin mennessä.


Saimme myös viikonlopun ja eilisen päivän aikana porattua auki meno allaskaapin viemärille ja molemmille vesijohdoille, kyllä nyt kelpaa tulla keittiön aivan tupaan asti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!