30.4.2014

Vappu tulossa

Niin se taas opiskelijoiden juhla kolkuttelee ovella, keli näyttää taas olevan perinteisesti kuin morsian eli kylmää ja sadetta luvassa! Itse aloitin akateemisen juhlinnan leffateatterista, perinteisen toimintapläjäyksen sijaan näytäntönä oli Mozartin ooppera "Cosí fan tutte" New Yorkin Metropolitan Operasta, jälkilähetyksenä tosin tällä kertaa.

Raksalla lattialämmitys laitettiin päälle parisen viikkoa sitten, näin saatiin kipsivalun kuivuminen nopeutumaan tuplavauhtiin eli koko kakku saatiin kuivaksi kolmen viikon aikana. Viimeisen viikon aikana kipsivalu ei ole luovuttanut kosteutta enää enemmissä määrin. Varsinaisen valun aikana jääneet pienet korjaustarpeet ja myös kosteiden tilojen lattiakaadot saatiin hoidettua mukavasti viikon sisällä päävalun ajankohdasta.



Kodinhoitohuoneen kattoratkaisu antoi odottaa itseään melko kauan aikaan, mutta lopulta arvonnan voitti koivuvanerinen, maalattu levypohja, johon kiinnitetään lakatut 20x20 mäntyrimat 20 mm jaolla. Suunnittelukin vei oman aikansa, mutta nyt asentamisen ollessa käynnissä lopputulos ei ole ollenkaan huono!




Kylpyhuoneen ja saunan urakka nytkähti eilen vihdoin eteenpäin, kun lattian kuivumisen jäljiltä pääsin levittämään kosteussulun lattia- ja seinäpinnoille. Aikamoista vesilitkua oli, mutta suhteellisen helposti aine saatiin levitettyä kahteen kertaan. Tänään homma jatkui varsinaisen vedeneristemassan levityksellä ja kuitunauhapalojen leikkaamisella. Massa on nimensä mukaisesti selkeästi kiinteämpää, sanoisinko hyytelömäistä, mutta sekin levittyi mukavasti seinäpinnoille; huomenna tarkoitus jatkaa lattiapintojen kanssa ja jatkaa toista kierrosta seinille.





Ennen illan kulttuuritarjontaa saimme tänään keittiön vesihanan kytkettyä eli hana on auki, jonkinlainen erävoitto siis taas tuokin! Sen lisäksi leikkasimme ja asensimme ensimmäiset ikkunasmyygit paikoilleen, tekemistä tosin riittää vielä yli sadan juoksumetrin verran.



Kaiken touhuamisen ohessa saimme päähämme osallistua 17.5. järjestettävään pop up -ravintolapäivään nimellä "Raksaravintola". Saa nähdä, mitä sekin uusi kokemus tuo tullessaan - tervetuloa sopalle!

Glada wappen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!