4.5.2014

Lattiaa kohti

Turun vappuaatto oli melko selkeä, joskin koleahko, mutta vapunpäivä toi lopullisen totuuden: rakeita/räntää/vettä yhdistettynä melkoisen viiman kanssa aikaansaivat melko hiljaisen torstaipyhän Varsinais-Suomeen. Ja Turun vapputorikin oli hävittänyt koostaan yli puolet edellisvuosiin verrattuna, joten toimia tarvitaan sielläkin!

Kodinhoitohuoneen katto eteni aina muiden askareiden antaessa löysää, mutta täytyy muistaa, että tämä kattoratkaisu ei kuitenkaan ollut se helpoin: 9 mm koivuvanerikatto edellyttää materiaalina tietynlaista koolausta ja vaneriin kiinnitetyt, erikseen lakatut mäntyrimat (noin sata) täytyy saada osumaan kohdilleen 20 mm välein. Homma ei ole valmis, mutta itsekin on pakko myöntää, että hyvältä näyttää.


Kylpyhuoneen ja saunan vedeneristysmassa saatiin levitettyä pariin, osin kolmeenkin kertaan eli em. tilat ovat käytännössä valmiina laatoitusta varten. Rehellisesti sanoen täytyy todeta, että jotenkin kosteiden tilojen ohjeistus ja sitä kautta materiaalien käyttöohjeet menevät taas pahimman skenaarion mukaan: kosteussulun päälle laitetaan kaksi tai kolme kerrosta hyytelömäistä eristemassaa, jonka päälle vasta aletaan latoa laastin kanssa laatoitusta...meniköhän jo ylilyönniksi tämäkin homma, tosin tässäkin taas artisti maksaa?!



Pitkän odottamisen jälkeen saimme vihdoin positiivisen merkin, lattiamies ilmoitti tulevansa hiomishommiin ensi keskiviikkona! En usko juurikaan mitään ennen näkemistä, mutta sitä odotellessa aloitimme sormipaneelien maalaamiseen. Tuo kovin hento (leveys 45 mm) paneeli näin miehisesti sanottunakin aika kaunis paketti, tosi siro sellainen. Varsinainen asennus jää odottamaan alakerran puulattian hiomista ja maalausta, mutta maalausurakka saatiin nyt hyvin käyntiin!


Oma lomaviikko meni muutenkin urakkahommissa, mutta onneksemme putkimies hoiti keittön hanan lisäksi myös alakerran veskin haaroituksen ja pari muutakin pienempää hommaa.


Seuravaaksi pitäisi saada alakerran lattiatila tyhjäksi kaikesta tavarasta, että hiominen pääsisi keskiviikkona käyntiin. Ei iso rasti, mutta tavaraa riittää joka nurkassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!