31.7.2014

Urakka ja kesä jatkuvat

Pian tulee pari viikkoa täyteen asumista uudessa osoitteessa. Tavarat ovat hiljalleen löytäneet paikkojaan, joskin edelleen järjesteltävää riittää. Jotenkin on kuitenkin mielelle rauhaisampaa, kun ei tarvitse kämpätä kahdessa eri lokaatiossa ja kulkea päivittäin niiden kahden väliä. Toki tietysti asuminen remontin keskellä tuo mukanaan myös omat piirteensä. Ensimmäisenä aamuna satuin heräämään jo viiden jälkeen eikä tämä näky kyllä harmittanut - eikä tee sitä edelleenkään!


Kesähelteen ja ajoittaisten ukkoskuurojen lomassa olemme viime päivinä puuhailleet enemmän pihapiirissä. Lautakasoja on pyritty pienentämään kuskaamalla niitä pressukatokseen syksyn ja talven varalle. Varasto on jo kutakuinkin täynnä, mutta naulatalkoita ja sahattavaa riittää edelleen. Eiköhän näillä mökki saada pidettyä lämmössä. Olemme myös testanneet talon ulkoverhousmaalin sävyä seinäpintaan. Harmaa väri on todettu oikeaksi, nyt pitäisi vielä haarukoida tarkka sävy ja himmeysaste - kun ei näköjään hieman kiiltävä maalipinta näytä sopivan vanhan puutalon tyyliin. Vanhan ohella pitää tietenkin olla jotain uuttakin: saimme asennutettua uuden antennin talon katolle, joten nyt saadaan taas hoidettua perheen viihdenälkäkin.




Sisällä olemme keskittyneet oviaukkojen karmien peittämiseen. Hankimme koivuvaneria, joilla seinärakenteet saadaan oviaukoissa piiloon; joihinkin saattaa myöhemmin tulla lopullinen väliovi, jotkut taas jäävät pelkiksi aukoiksi. Vaneripinnat voidaan sitten viimeistellä maalilla ja peitelistalla. Listaa on isketty jo myös ikkunakarmeihin ja se kyllä tekee ikkunasta jälleen kerran viimeistellymmän näköisen - täytyy tosin todeta, etten millään muotoa voi suositella jiirien ja eritoten tuplajiirien askastelua kenellekään, muutamia perskeleitä on matkan varrella kuulunut. Toisaalta, näitä hommia ei myöskään kannata antaa ns. "ammattilaisten" kontolle, jälki on luultavasti yhtä roisia ja hinta kova!




Yläkerran pinnat odottavat vielä omaa urakointiansa. Lattiaa ja kattoa voisi jo periaatteessa alkaa työstää, mutta varsinkin viime aikojen helteet eivät ole oikein motivoineet rehkimään yläkerrassa. Parempi siis nyt vaan puuhastella pihalla ja odotella sadon kypsymistä, omenoita on ainakin tulossa taas tupa täyteen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!