4.10.2014

Pihaa raivatessa

Niin se lokakuukin sitten jo tuli ja tuntuu, että hommia riittää yhä edelleen niin sisällä kuin ulkona! Kelit ovat onneksi pysytelleet vielä siedettävinä, ainoastaan parina aamuna mittari on ollut nollan tienoilla, muuten on saatu nauttia melko lempeästä ja aurinkoisestakin syyssäästä.


Hommia tehdessä huomaa kuitenkin syksyn etenevän, kun pimeä tulee jo melko aikaisin eikä varsinkaan pihalla ole juurikaan vielä valoja asennettu. Tavoitteena on, että saisimme edes ulko-ovien päälle valaistuksen asennettua ennen talven tuloa, muutoin saattaa aamukolaamiset mennä aikamoisessa hämärässä.

Sisällä ikkunoiden listoitus on hiljalleen edennyt alakerrassa, lisäksi pientä fiksaamista siellä ja täällä. Sähkötöiden urakoimisen kanssahan meillä on ollut pieniä henkilöresurssihaasteita, nyt olisi kuitenkin hyvä saada alakerran kattovalot kuntoon ennen todellista sydäntalvea. Niin ja vaikka kovin kylmiä kelejä ei vielä ole ollutkaan, kyllä takkaa ja eritoten aamuisin puuhellaa on ollut mukava käyttää niin lämmön kuin tunnelman tuottamiseen.

Yläkerrassa kattopanelointi alkaa olla kutakuinkin taputeltu, paneelilauta ei sitten vaan ihan riittänyt, vaikka sitä 1,6 kilometriä alunperin hankittiinkin! Ihmeellistä, että koko tuo määrä on itse maalattu ja kattoon naputeltu - ja siltikään ei riittänyt, vaan kävin viime viikolla hakemassa pari pakettia lisää.

Ulkona olen yrittänyt raivata pihaa niin, että puukasat on saatu joko siirrettyä polttopuina kuivaan kellariin tai sitten vielä naulaiset laudanpätkät pressun alle ensi kevään aurinkosäitä odottelemaan, silloin on taas kiva paistatella pihahommissa. Viimeiset ruohonleikkuut ja omenasadon kerääminen talteen ovat olleet viime aikoina pääosassa. Tänäänkin aurinko helottaa kirkkaalta taivaalta ja lämpöä reippaasti yli 15 astetta - mukavaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!