30.4.2013

Alaspäin

Urakointi sitten jatkui eilen taas aamutuimaan. Kaivinkone palasi työmaalle jatkamaan talon ympäri menevän maa-aineksen poistamista. Kallio laskee talon kohdalla ja sen alla aika tavalla, joten yhdellä reunalla kallio on aivan kiinni rakennuksen sokkelissa, kun taas toisella puolen korkeuseroa on kolmatta metriä. Talo on myös osin perustettu louhittujen kivien päälle, joten niitä ei uskallettu kovin rajulla otteella siirtää, ettei koko mökki alkaisi heilua.

Päivän päätteeksi taloa kiersi aikamoinen vallihauta; kallio on nyt paljaana auki kaikilta puolilta, joten laajennusosan ja mm. terassin paalujen anturoiden perustaminen voi alkaa. Koska monttu ulottuu osin melko syvälle, aukkoa täydennetään ensin soralla, jonka tasoiteltulta päältä päästään sitten aloittamaan varsinainen perustaminen.







Aloitin sitten eilen myös puukauppojen tekemisen. Anturan valamista ja jatkotarpeita (koolaukset, ym.) varten tilasin torstaiksi kaksi kilometriä vajaasärmäistä sahatavaraa (22x100) ja 600 metriä täyssärmäistä (50x100). Perustamiseen tarvittavista valueristeharkoista odottelen vielä tarjouksia, niiden tarve menee ensi viikon puolelle.

Se olis sitten huomenna kansainvälinen työläisten päivä - ei muuta kuin nassenenä naamaan ja marssille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!