7.5.2013

Antura alulle

Vapusta selvittiin ilman suurempia ruhjeita ja tivolikin tuli taas koettua! Pyhä oli jälleen kerran aika viileä, vaikka aurinko paistoikin ihan kivasti. Onneksi raksalla pääsee ainakin lämpimiin hommiin, vaikka keli ei aina  suosisikaan.

Talon ympäriltä avattu kalliopohja ja eritoten monttu täytettiin osin soralla - kaiken kaikkiaan kolme kasetillista piti kaataa ja täryttää tulevan anturan perustaksi. Näin vältettiin anturan valaminen syvimmästä kohdasta aivan kallioon kiinni eli syvimmillään noin kahteen metriin sokkelista.




Anturamuotin rakentaminen on nyt alkanut sujua joutuisasti parin viime arkipäivän aikana, keskiviikkona päästään jo toivottavasti valuhommiin. Urakoitsijan mukaan paikalle on tulossa betoniauto eli poikien toiveuni - kai sitä pitää ainakin kuva käydä ottamassa.







Anturan päälle muurattavat reilu 10 lavaa eristeharkkoja (vajaa 500 kpl) pitäisi saapua helatorstain jälkeisenä päivänä tontille. Alkaa vaan tila hiljalleen loppua kesken, toivottavasti lavat saadaan ripoteltua talon ympäristöön. No, ei kai sillä väliä - kaikki muutkin kasvit ja kukat on jo jyrätty (vitsivitsi?!).



Ikkunakauppojen kanssa alkaa myös olla viimeisten kähinöiden aika, 2-3 toimittajaa pyörii vielä mukana. Ikkunatoimittajien toimitusajat (6-7 viikkoa) edellyttävät kuitenkin hiljalleen päätöksiä, koska urakoitsijan karkean arvion mukaan parin kuukauden päästä olisimme jo vesikatossa, joka mahdollistaisi ikkunoiden asentamisen.

Sisätiloissa tämänhetkinen purkutyö on lähes lopussa, vain muutama neliö paneelia ja sen takana oleva mineraalivilla odottavat ottajaansa. Sisäpinnat ovat siis seinien ja katon osalta raakalautapinnoissa, alakerran lankkulattioiden suojina pidämme vielä siellä olevan levypinnoitteen. Kuten todettu, ulkoseinien puuverhous tulee aika pitkälti menemään uusiksi ja monelta osin näy käy myös ulkoseinien sisäpinnoille eli sisälaudoitus ja purueriste poistetaan vinolaudoitukseen saakka. Tavoite on toki tehdä tämä ainoastaan niiden seinien osalta, joissa se on välttämätöntä!








Kevät alkoi vihdoin ottaa isompaa vaihdetta, tänäänkin oli reilusti yli 10 astetta lämmintä! Positiivisia tuulia toi myös nykyisen asuntomme välittäjä juuri sopivasti vapun aatoksi: kämppä saatiin vihdoin myytyä! Hyvä, että kaupat ovat nyt vihdoin todellisuutta, mutta paluu todellisuuteen on, että tarvitsemme nyt tilapäismajoituksen heinäkuun alusta jonnekin syksyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!