16.9.2013

Katolta kaivuuseen

Talon konesaumakatto räystäskouruineen saatiin alkuviikosta valmiiksi. Hieman puskista tullut peltiseppä näyttää ainakin ensituntumalla tehneen hyvää jälkeä varsikinkin, kun katolla löytyy muutama hankalampi jiirikulma. Pellit olvat hyvin taiteltuja, saumatataitokset siistejä ja läpiviennitkin ainakin vielä sellaisia, mitä on haluttu.





Villa Hongan vanhat yläkerran portaat purettiin viikolla, että saatiin avattua tila uudelle pesuhuoneelle ja saunalle. Edellisen omistajan mukaan yksikään lapsi/lapsenlapsi ei ollut itseään em. portaissa loukannut, tätä hieman epäilen, mutta toisaalta sillä ei ole nyt merkitystä, portaat ovat jo autossa kohti kaatopaikkaa, jossa ne saavat uuden elämän huomisesta lähtien.

Talon takaosaan on viimein saatu asennettua tuulensuojalevyt ja ikkunat eli kylpyhuone, sauna, portaikko ja yläkerran alkovi ovat kaikki levyin ja ikkunoin suojatut. Yläkerran pienet ikkunat ovat urakoitsijan sanojen mukaisesti aikamoisia "ampuma-aukkoja", toivottavasti ne pienellä valollaan, vaikkakin heti räystään alla, tuovat hieman eloa yläkerran alkovin hämärään.




Olemme tilanneet sähköverkon liittymisjohdon vaihtamisen maakaapeliksi, mutta ilmakaapelijohdon väliaikainen siirto vaihtuikin ensi viikolla tehtävään maakaapelin asennukseen. Sitä ennen täytyy kuitenkin kaivaa uudelle maakaapelille ojaa, syvyys noin70 cm, noin parinkymmenen metrin matkalta. Turku Energia tulee tekemään uuden kaapelin asennuksen ja vanhan ilmakaapelin poistamisen ensi keskiikkona. Aitapensaan leikkasin eilen, että kaivinkone voi saapua heti alkuviikosta hoitamaan sen, mihin en omin käsin jaksannut/halunnut.




Pidimme loppuviikosta myös palaverin vastaavan mestarin ja urakoitsijan kanssa talon ylänurkan kosteuseristämisen suhteen, patolevy vai mitä häh. Tämä on siis se kohta talosta, johon jo pari kuukautta sitten uhkailtiin ladattavan hieman dynamiittia pistämään nurkat suoriksi. Muistutin silloisesta palaverista, jossa päätettiin olla tekemättä mitään lohkomisia, vaan patolevyn ja hengittävän runkorakenteen avulla yritetään luoda perustus, jossa kosteus ei pääse rakenteisiin ja kuiva rakenne varmistetaan vielä tuulettuvalla terassirakenteella.



Taas tämän kaiken keskellä pitäisi nyt myös löytää oma design ulkoikkunoiden vuorilaudoille, tosin kaikista koristeellisimmat jäänevät ensi vuoteen, kun urakoitsija ei itse halua niitä tehdä ja oma taito ei niihin riitä. Työn edistymisen myötä sain eilen myös purettua talon yläosan rakennustelineitä pois "vanhan rouvan" tieltä, uudistunut kuori alkaa avautua täysiin uuteen kukoistukseen!





Tänään 15. syyskuuta on vietetty Turun päivää. Keli on ollut ajankohtaan nähden todella mainio, aamulla hieman utua ja 12 astetta lämmintä, mutta päivän aikana elohopea kohoaa auringon kera liki 20 asteeseen! Sateita ei onneksi ole vielä näkynyt, vaikka projektin kannalta ei enää niin isoa merkitystä, kun villassa on katto päällä, ikkunat aukoissa ja ulkoverhous jo hiljalleen valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!