23.9.2013

Smyygejä ja muuta

Lämmin kesäinen ilma alkaa hiljalleen käydä vähiin, vaikka toki kulunut viikkokin on mennyt tilastollisesti lämpimästi, päivällä lämpöä löytyy 17-19 asteen paikkeilla ja sadetta on ollut suhteellisen vähän. Tähän on ilmeisesti tulossa muutos, ensi viikoksi on lupailtu syksyn saapuvan myös Turun seudulle.



Alkuviikko meni lähinnä ulkoverhouslautojen, ikkunapeltien ja ikkunasmyygien asentamisessa. Smyygit asennetaan siis ikkuna-aukkoihin siihen väliin, mikä jää varsinaisen ikkunakarmin ja ulko-sisälaudan väliin. Vanhoissa taloissa ikkunat ovat käytännössä ulkopinnassa eli koko smyygi on sisäpuolella, monet muistavat varmaan mummolan leveät ikkunalaudat.  Meillläkin alkuajatus oli sama, mutta hieman jouduimme siirtämään karmeja sisäänpäin, jotta muu ikkunarakenne saataisiin kuntoon eli nyt on sekä tuulensuojalevy että koolattu tuuletusrako kunnossa!

Taisi olla aiemmin puhetta, mutta päätimme siis vaihtaa Villa Hongan sähköliittymän ilmajohdosta maajohtoon. Turku Energia päätti kuitenkin kiristää juoksuaan eli tuli asentamaan kaapelin ja keskuksen jo tällä viikolla; tämän johdosta meidän piti hankkia ojankaivuuapua noin 25 metrin osalta suunniteltua aiemmin eli jälleen kerran jouduimme toimimaan hieman kädestä suuhun. Loppujen lopuksi homma meni ihan puikkoihin, saimme ojan kaivettua tiistain aikana, olin itsekin lapion varressa kaivurikuskia avittamassa ja "silmiä" lainaamassa. Keskiviikkona Turku Energian pojat tulivat asentamaan uuden kaapelin ja keskuksen sekä poistivat vanhat romppeet - homma sai siis jatkua ilman pidempiä katkoja.





Talon ulkoverhous smyygeineen kaikkineen etenee siis mukavasti! Olemme myös alkaneet siirtää ajatuksia kohti sisätiloja eli sisäportaiden mahdollisia urakoitsijoita on käynyt keskustelemassa porrasaukon "säveltämisestä" ja rakennesuunnittelijan kanssa on mietitty mm. samaa porrasaukon kannattamista,, mutta myös yläkerran lattiapalkkien jakoa, se kun pitäisi saada noin 60 sentin tasolle, kun se on nyt monilta osin noin metrin luokkaa. Sisällä purkaminen siis edelleen jatkuu, koskahan se loppuu - tosin uuttakin koko ajan rakennetaan.





Saimme nyt siivottua kellarin uudisosat, ensi viikon aikana yritetään siirtyä myös niiden osien täryttämiseen, putkittamiseen ja viimein betonin valamiseen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!