28.9.2013

Rakennustelineet pois

Villa Hongan ulkoverhous on vihdoin saatu valmiiksi, kaikki 1-2 kerroksen ikkunat ovat paikoillaan ja myös pääovi sekä terassiovi ovat löytäneet osoitteeseensa.




Koska ulkorakenteet ovat nyt sellaisessa tilassa, joilla mennään läpi talven, taloa verhonneet rakennustelineet päätettiin alkuviikosta vihdoin purkaa ja lupauduin siltä seisomalta hoitamaan homman. Urakka oli kahdella kädellä hoidettuna kuitenkin hieman arvioitua laajempi, joten en saanut kaikkia telineitä purettua yhden illan aikana. Työreissun johdosta jouduin pitämään tauon, pojat purkivat telineet loppujenkin osalta keskiviikkona ja torstaina sain kannettua kaikki pilarit, palkit, kengät, työtasot, vast. kuormalavojen päälle, joilla ne roudattiin pois perjantain aikana. Telinerakentajaporukan paria kuukautta aiemmin jättämä polkupyörä ei kuitenkaan ollut kuskille kelvannut, joten jos jollain tarvetta hyväkuntoiselle miesten pyörälle, saa tulla noutamaan, telinetoimittaja ei sitä kuulemma halua!



Vaikka talon ympäriltä puuttuvat edelleen portaat sekä terassi, päätettiin kellarikatoksen rakentaminen ottaa nyt kriittisimpänä listalle, osin siitä syystä, että talvi se sieltä kuitenkin hiljalleen kolkuttelee - voimme tulevan arktisen ajan elää ainakin osin ilman terassia! Kellarikatoksen yksi peruste normikattamisen lisäksi on ollut talon korkean julkisivun "katkaiseminen" eli sen avulla suunnittelija on pyrkinyt välttämään tilanteen, jossa Villa Honka näyttää miltei kirkolta. Omasta mielestäni ja rakentajienkin mielipiteiden mukaan siinä on jopa onnistuttu! Alakatteeseen asennetaan lähiaikoina vielä talon vesikatetta vastaava peltikate.


Ensi viikolla kellarin viemäri- ja vesijohtoputkien asennus sekä mahdollinen valu, samalla työn painopiste siirtyy nyt selkeämmin Villa Hongan sisätiloihin. Yläkerran lattiarakenteet on vedetty auki ja niitä joudutaan vahvistamaan lisäpalkeilla, että runkoväli saataisiin lähelle "normi" 600 milliä. Nopean visuaalisen tarkastuksen jälkeen totesin, että lapioitavaa purua on nyt niin paljon, että pitää tilata vielä kerran imuauto hakemaan kutteri- ja muut sahanpurut pois. En ole varsinaisesti pitänyt kirjaa, mutta nopean arvion mukaan talosta on ulos kannettu käsin säkitettynä noin 80 jätesäkillistä purua ja nyt siirrettävä määrä on mielestäni ainakin 50 säkillistä. Tärkeää kuitenkin on, että edelleen noin 80 vuotta vanhaa, silti täysin kuivaa kutteripurua jää talon uusiinkin rakenteisiin.


Korviin alkoi joitakin aikoja sitten kuulua, että "koskakohan ne harjakaiset, tai oikeammin harjannostajaiset oikein ovat?".  Mitä, täh?! No, yritämme nyt saada projektissa mukana olleille kursittua nopeasti kasaan jotain edes sinnepäin viittavaa. Siitä tapahtumasta myöhemmin lisää - tai sitten ei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!