4.3.2014

Alakertaa laitellaan

Aalto-yliopiston tutkija kävi eräänä sunnuntaina kyselemässä rakennusprojektimme taustoista ja edistymisestä. Haastattelun aikana kävimme läpi Villa Hongan kellarista yläkertaan asti. Tarinaa tuntui riittävän ainakin omalta osaltani projektin hyvistä, mutta varsinkin niistä negatiivisista kokemuksista. Tätäkin turinointia on jo se verran klikkailtu viimeisen puolentoista vuoden aikana, että luulen kiinnostuksen jatkuvan "katkeraan" loppuun saakka, jolloin olen monelle luvannut paljastaa tämän savotan onnistujat ja floppaajat.



Ja takaisin töihin: kellarissa jatkettiin talon sisäpuolisen viemäröinnin rakentamisen kanssa, tarvittavan putken loppuessa lopullinen valmistuminen jäi ensi kertaan, mutta muuten talon koko viemäröinti on nyt kunnossa ja vieläpä yhdistettynä kunnan viemäriverkkoon.




Saimme alakerrassa paneloitua keittiön ja ruokahuoneen, joten pääsimme jatkamaan olohuoneen puolelle. Homma kyllä edistyi, mutta huomasimme, että mm. kodinhoitohuone on edelleen aika rujon näköinen ilman levyjä ja kattorakenteita sekä lisäksi varsinkin alakerrassa talon muuri vaatii työstämistä enemmän ja vähemmän. Muurari kävi äkkiseltään kääntymässä ja sovimme, että hoidamme itse muurauslaastit ja tiilitasoitteet tarvittaviin paikkoihin ja he tulevat viimeistelemään pinnat sen jälkeen antiikkilaastilla. Kämppä oli valmistelevan piikkaustyön jälkeen taas niin pölyn peitossa, ettei naisväkeä uskallettu heti edes kutsua paikalle - no, toki tässäkin tapauksessa pöly laskeutui vähitellen.



Paneloinnin ohella aloimme myös maalata olohuoneen teräspalkkeja, ensisijaisena toiveena on siis selvitä pelkällä maalauksella, että emme joutuisi koteloimaan palkkeja, ne kun suorittavat tehtäväänsä hyvin nykyisellä ulkonäölläänkin. Muutaman kerran pensselöinnin jälkeen pinnasta tuli melko hyvä, joku voisi jopa erehtyä luulemaan palkkia puupohjaiseksi!


Vesilaitokselta soitettiin myös viime viikolla, vesimittari asennettiin tänään, joten nyt jälkeen vesihuoltomme on varautunut poikkeustilanteisiinkin, vettä kun on tuleva sekä omasta porakaivosta että kunnan vesijohdosta. Juttelimme leudon talven vaikutuksista; vesilaitoksen miehillä menee jäätymisten johdosta normitalvina noin parisensataa vesimittaria vaihtoon, kun nyt liikutaan noin kymmenen vaihdetun mittarin nurkilla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!