21.3.2014

Lämpöä tupaan

"Paikkaa tuuttiin!" eli Villa Honka näytti päässeen myös elokuvauransa alkuun, kun se sai pilkahduksen kotimaisessa rainassa "Vares ja sukkanauhakäärme". Kyseinen leffa ei ehkä sitten kuitenkaan edusta korkeakulttuurin terävintä kärkeä, mutta tässäkin tapauksessa kaiketi päätee vanha sanonta "all publicity is good pubilicity".


Eilen saatiin sähköt vedettyä myös talon sisään ryhmäkeskukseen, joten taloa ympäröineet pitkät jatkojohdot voitiin vihdoin purkaa. Hiljalleen talo alkaa herätä henkiin, joskin edelleen pienin askelin.


Tänään oli sinällään myös merkkipaalu, kun lähes vuoden kestäneen projektin jälkeen lämpöpumppu käynnistettiin ensimmäistä kertaa ja käyttöveden lämmitys voitiin aloittaa, jolloin myös alakerran lämpöpatterit alkoivat miedolla lämmöllä lämmittää huushollia, joten voinemme vähentää puunpolttoa pelkän lämmityksen tarpeeksi. Olo oli sittenkin aika ylpeä, kun kaiken pilkkomisen ja repimisen jälkeen Villa alkaa taas "hengittää" omillaan - nyt jopa alla olevan kalliopohjan tuottaman lämpöperustan ansiosta.

Muutenkin taitaa kevät nyt vihdoin alkaa. Muutaman pakkaspäivän ja eilisen sankan lumipyryn jälkeen lämpötila on noussut lähemmäs kymmentä astetta ja tätä herkkua pitäisi olla tarjolla pidemmänkin aikaa. Viikonlopun aikana yritämme saada varsinkin lattialämmitysvalmisteluja eteenpäin, mutta myös panelointi ja sitä tukeva maalauslinjasto operoivat vakiintuneeseen tyyliin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!