31.3.2014

Urakalla merkkipäivä

Menneellä viikolla tajusin, että pullakahvit olisivat kaiketi kohdallaan, koska Villa Hongan urakka saavutti yhden vuoden iän, olkoon se sitten hyvä tai huonompi asia. Totuus on kuitenkin, että 25.3.2013 timpurit aloittivat rakennusurakan purkamalla osan itäpäädyn ulkorakenteista. Kuvien mukaisesti "siitä se ajatus sitten lähti...". Kuvien katselu tuo välillä tarpeeseenkin sitä toivoa, että jotain on urakan aikana tapahtunut, vaikka itsestä ei aina siltä tunnukaan.



Muutoin viikkoa hallitsi lähinnä lattialämmitysvalmistelut eli alkuviikon vietin levittäen reunakaistanauhoja ja aluspaperia yläkertaan ja alakerran kosteisiin tiloihin. Työ sujui jopa ensikertalaiselta melko vaivattomasti, täytyy vaan toivoa, että työ ja sen laatu on nyt sellaista, mitä lattiaurakoitsija odottaa.




Aluspaperikerroksen päälle alettiin viikon puolivälissä vetää varsinaista lattialämmityspiiriä, joka meidän tapauksessa on Rothin järjestelmä 16 mm putkivedoilla. Putkimies asensi vedot perinteisillä sähkärin kaapelikiinnikkeillä, vaikka aluksi tarjolla oli myös valmiit asennuskiskot; niiden helppokäyttöisyydestä ja käytännöllisyydestä ei ihan päästy yksimielisyyteen, joten mennään vanhoilla kikoilla.





Lattialämmitysvetojen valmistuessa pihaan ilmestyi torstaina 5 lavallista (6 tonnia) kipsijauhoa, joiden olisi tarkoitus heti alkuviikosta päätyä lattiavalun merkeissä em. tiloihin.


Totta kai paneeliurakka on myös edennyt jälleen omalta osaltaan. Eteinen sai myös kauniin valkoisen paneelikatteen, joten alakerran pinnat alkavat hiljalleen olla jo suhteellisen siistissä tilassa. Eteisen kattoa jouduttiin tietyin osin madaltamaan ennen panelointia johtuen ilmanvaihtoputkista, mutta lopputulos on mielestäni aika hyvä ja huomaamaton. Seuraavaksi listalla on saada alakerran vessan seinät levyvalmiiksi, jolloin kaikki talon sisäseinät ovat jotakuinkin levyvalmiina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!