15.5.2013

Kohti taivaita

Tuntuu vihdoin siltä, että Villa Hongan muoto alkaa hiljalleen hahmottua - ei pelkästään omassa pienessä päässä, vaan myös ihan konkreettisesti. Laajennusosan muuraus alkoi tänään ja talo todellakin tuntuu vihdoin heräävän hiljalleen henkiin, toivottavasti entistä ehompana. Ruokailutilan alapuolinen kerros oli jo yhdeltä seinältä kasvanut viiden harkkokerroksen verran ja muutkin seuraavat lujaa perässä, joten vauhtia riittää ainakin tässä vaiheessa.






Kaiken muun toiminnan ohella mielessä on jo usean viikon ajan ollut talon ikkunoiden valinta. Kuten ehkä aiemminkin mainitsin, edelliset asukkaat uusivat lähes kaikki ikkunat ja katon vuonna 2005, joten alkuoletuksena oli säilyttää ikkunoista suurin osa ja nykyinen kattoalue. Kuten mainoskin sanoo, "siitä se ajatus sitten lähti" eli lopputuloksena nuo em. ikkunat ja koko nykyinen katto tullaan uusimaan! Matkan varrella on ollut monenlaisia ja -hintaisia ikkunatarjoajia, mutta pitkän pähkäilyn ja monien unettomien öiden jälkeen päädyimme vihdoin ratkaisuun, toivottavasti hyvään sellaiseen, palaan myöhemmin yksityiskohtiin. Ikkunoista muistutan vielä, että tarjouskierroksen erikoisuutena oli, että taloon on tulossa lopulta 33 erilaista ikkunaa ja kolme ovea. Oli myös jännää havaita muiden rakentajien, mestareiden ja jopa toimittajien kokemuksista, että yksikään ikkunatoimittaja ei sitten kuitenkaan ole se "neitseellisen puhdas" toiminnassaan eli maanantaikappaleita ja susitoimituksia on lopulta kaikilla aina silloin tällöin - tärkeää on se, miten homma siinä vaiheessa hoidetaan.

Nyt kun saatiin vihdoin ikkunapäätös tehtyä, pitääkin seuraavaksi ruveta hankkimaan rakennustelineitä laajennusosan työn edistämiseksi - haki-telineet, täältä tullaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!