24.5.2013

Muuri korossaan

Niinhän siinä sitten kävi, että lätkän MM ja euroveisut menivät suomalaisilta ohi, onneksi elämässä on sitten ehkä kuitenkin jotain muutakin! Alkuviikosta oli jo todella kesäistä, tänään taas palattiin sateeseen ja reiluun kymmeneen asteeseen.

Kuten otsikko kertoo, teknisen tilan ja rumpuhuoneen muuraus on saatu kutakuinkin valmiiksi, toinen ja viimeinen valu tehtiin tänä aamuna. Aiemmin valetun anturan päällä on nyt korkeimmillaan 16 kerrosta eristeharkkoa eli kivijalassa korkeutta enimmillään 3,2 metriä! Toki tuosta jää osa täyttömaan alle, mutta silti talon sokkeli on kyllä aika korkea, toivottavasti siis se arkkitehdin tekemä "katkos" toimii myöskin käytännössä.




Harkkojen osalta sen verran reklamaatiota, että noin 10 prosenttia toimitetuista harkoista oli jollain tapaa vaurioituneita eli yleensä kulma tai kaksi oli rikki. Tehtaalla tuokin tavara yleensä kai tarkastetaan, joten oletuksena vauriot ovat tulleet kuljetuksen aikana.





Harkkoperustuksen kyllä olettaisi nyt olevan melko tukeva, kun kallion päälle ajetulle sorapatjalle valettiin betoniantura; sen jälkeen harkkoperustuksen väliin laitettiin sekä vaaka- että pystyraudoitus 8 mm harjateräksestä ja tämän kaiken jälkeen (kahdessa erässä) rakennelman sisään juoksutettiin betonivalu. Eiköhän tuo seinämä kestä kovemmankin rumpupärinän!




Meillä oli tontilla tänään taas työmaakokous, itse en valitettavasti päässyt paikalle, painopiste oli vanhempien makuuhuoneessa (!) eli yläkerroksen laajennuksen kantavan ratkaisun löytämisessä - lähinnä miten se vaikuttaa alakerrokseen ja kellariin. Uutena tuli lähinnä kellarin puoliväliin, olohuoneen seinän alle tarvittavat teräspilarit tukemaan olohuoneen ja ylempänä olevan makuuhuoneen kantavia rakenteita.

Totuus on kuitenkin se, että harkkotyö ja myös valu on saatu tethtyä! Talon perustus on siis valettu, seuraavaksi hieman puhdetöitä. Työmaa siivotaan telineistä, muoteista, jäljellä olevista harkoista ja lavoista, tätä projektia yritämme mahdollisuuksien mukaan tehdä mahdollisimman paljon itse. Ensi viikon puolivälin aikoihin jatketaan maansiirtotöitä eli rumpuhuoneen ja teknisen tilan edustat täytetään maalla, vedetään niiltä osin salaojat ja viemäröinnit. Maaurakoitsijalla oli hieman miespulaa lapiomiehen osalta; ajattelin itsekin jo ottaa hieman lomaa ja tarttua toimeen, mutta ajattelin senkin homman varmaan nykyään jo vaativan jonkintasoisen tutkinnon, joten jatkan siis ainakin toistaiseksi näitä "paperitiikerin" jännittäviä hommia!

Projektihallinnasta sen verran itsesääliä, että tuntuu olevan terävöittämisen paikka! Varsinkaan, kun en itse ollut tänään työmaakokouksessa mukana ja eri toimijoita on kymmenisen, kaikkien narujen hallinnointi tuntuu olevan aikamoinen haaste - varsinkin niin, että kaikilla pysyy aina sama tavoite mielessä! Päätin, että alamme pitää aina alkuviikosta tilannekatsauksia, lähinnä tietenkin urakoitsijan kanssa. Näin saadaan pidettyä tavoite kirkkaana mielessä ja oma pää kylmänä! Ajatus on kiva, nähtäväksi jää, kuinka homma saadaan siltä osin toimimaan ja eritoten ajantasainen tieto kulkemaan kaikille sitä tarvitseville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!