20.7.2013

Aluskate näkyy jo!

Tahti on ollut kiivas! Viikon aikana ruokailuhuone ja tuulikaappi saatiin harjakorkeuteen, tehtiin aluskatteella vesikatto ruoteineen sekä asennettiin tuulensuojalevyt ja vaakalaudat - uudisosan muoto alkaa todellakin olla selkeästi näkyvissä. Lopuksi kiinnitetyt otsalaudat antoivat jo lupausta jostain jo lähes valmiista.









Viikon loppupuolella myös olohuoneen laajennuksen ja yläkerran makuuhuoneen runko alkoi saada muotoa kertapuiden ja ikkuna-aukkojen avulla. Moottorisaha on laulanut päivittäin ja vanhaa/uutta puutavaran pätkää tippuu pihamaalle. Samalla alkoi myös valmistautuminen ensi viikolla tapahtuvaan katon avaamiseen: makuuhuoneen runkotolpat lyötiin katon läpi jo viime viikolla, eilen ja tänään poistettiin Villa Hongan vanha tiiliprofiilipeltikate ja otsalaudat - jäljellä on enää vanhat ruoteet ja aluskate, jonka alla on muuten vanhan talon kattohuopa ja kattoruoteet.







Sain vihdoin myös tehtyä ryhtiliikkeen saadakseni ainakin osan irrotetusta ylijäämätavarasta kiertoon. Käytin tori.fi-sivustoa ja menekki on ollut hyvä: sain myytyä talon Top Window- ja Pihla-ikkunat (8 kpl, 2005) saman päivän aikana ja vanha peltikattokin kiinnosti noutajia, vaikka oli osin vielä katossa kiinni. Jopa talon vanha TV-antenni kiinnostaa jotakuta - mitä vielä saankaan menemään uuteen käyttötarkoitukseen?!

Turussa oli tänään taas vaihteleva keli. Suurimman osan päivää oli kuivaa ja aurinkoistakin, joskin navakka luoteistuuli kiusasi alinomaa; tämän ohella lyhyet sadekuurot kiusoittelivat maata, enemmän vettä kyllä tarvittaisiin. Uskalsin kovassa tuulessa jopa kivuta rakennustelineitä yläkerran makuuhuoneen tasolle ja katsella Pitkäsalmen näkymiä uudesta näkövinkkelistä.



Viikonloppuna saadaan toivottavasti siivottua hieman pihaa ylimääräisestä roinasta, alkuviikosta voisi jopa heittää kaatopaikkakeikan, lyhyellä lomalla kun taas olen! Puusavottakin jatkuu, tavaraa kun tihkuu rakennuksesta koko ajan.



Ensi viikko siis lomaa tai jotain - luvassa ainakin asuntomessut ja taas raksaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!