14.7.2013

Runko nousee

Parin viikon lomabreikki on mennyt aika vauhdilla! Vuokra-asunto on vihdoin saatu kutakuinkin ojennukseen, laatikoiden keskellä ei siis tarvitse enää majailla. Pieni lomareissukin saatiin heitettyä, mutta tarve olisi kyllä hieman pidemmälle "vetäytymiselle". Joitain äkkilähtöjä tässä on tullutkin katseltua aika ajoin, niiden osalta seuranta jatkuu.

Villa Hongassa on paiskittu pitkiä päiviä, lähinnä tietenkin urakoitsijan toimesta. Ramirentin kaverit saivat vihdoin rakennustelineet ojennukseen, aika monta soittoa, tekstaria ja sähköpostia se kuitenkin vaati - ei hyvä! Rakennuksen osalta laajennuksen rungon pystytys on täydessä vauhdissa: viime viikolla saatiin olohuoneen laajennuksen, tuulikaapin ja ruokailuhuoneen lattian kertopuut asennettua ja molempien osalta myös perusrunko pystyyn.








Tällä viikolla urakoitsija on keskittynyt lähinnä ruokailuhuoneen ja tuulikaapin runkoihin, tarkoituksena on saada ne vesikattoon asti valmiiksi ensi viikon aikana. Olohuoneeseen saatiin siirrettyä ja asennettua jykevät teräspalkit, joilla vahvistetaan kellarin ja olohuoneen rakenteita tulevan yläkerran makuuhuoneen osalta, toki osa kantavuusvaatimuksesta kantautuu myös ruokailuhuoneen puolelta.




Tälläkään kierroksella ei vastaan ole tullut varsinaisia suuria yllätyksiä. Ikkunoiden osalta arkkitehtimme kävi tarkastamassa ikkuna-aukkojen korot ja ne todettiin riittäviksi, jotta ei tarvitse lähteä lasivalinnassa karkaistun turvalasin matkaan (pl. oma makuuhuoneemme, johon tulee hätäpoistumistie lähelle lattianrajaa). Tuulikaapin kattotuolin lapetta myös jyrkennettiin hieman normikorkeuden saavuttamiseksi, mutta muutoksen ei pitäisi olla juurikaan näkyvä varsinkaan julkisivun puolelle.






Itse olemme olleet tontilla siivoamassa, naula- ja puutalkoissa sekä nyt viimeisimpänä krokettia pelaamassa! Sain myös itsestäni irti pienen nikkarin eli askartelin trukkilavan päälle puulaarin, johon saimme tungettua edes pienen osan alati kasvavasta polttopuuvarastostamme.


Kelit ovat olleet todella helteisiä, tänäänkin auton mittari näytti 30 astetta, kun lähdimme tontilta. Vettä ei ole tullut juuri nimeksikään, mikä rakentamisen kannalta on hyvä, mutta se on kuivattanut kaivomme ja osin polttanut puutarhan nurmikon. Haluta sadetta vai eikö, siinäpä pulma!

Ensi viikolla keskitytään siis edelleen ruokailuhuoneen ja tuulikaapin rungon viimeistelyyyn. Kunhan se savotta on ohi, pojat siirtyvät urakoimaan olohuoneen laajennusta ja yläkerran makuuhuonetta, tarkoittaen peltikaton sahaamista auki. Katon osalta tuli tässä viime hetkillä myös muutos: lupahakemukseen arpomamme tiiliprofiilipelti vaihtuukin nyt konesaumatuksi peltikatoksi eli ehkä jopa hieman enemmän perinteitä vaalivaksi. Ensisijainen syy on toki rakennustekninen: konesaumattu katto toimii luultavasti paremmin omalla katollamme, jossa on jonkin verran jiirikulmia suuntaan jos toiseen. Vastaavan mestarin mukaan projektimme alkaa myös olla runkokatselmusvalmiudessa, olisi kyllä toisaalta kiva saada kunnan edustajakin edes kerran käymään kohteessa.

Tällä viikolla alkoivat myös asuntomessut Hyvinkäällä, jonne pitäisi suunnata viime vuoden tapaan! Onneksi tänä vuonna moni asia on jo päätetty ja jopa tehtykin, taitaa mielenkiinto kohdistua enemmän sisustuksellisiin seikkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!