3.7.2013

Lomalla vai töissä

No huhhuh!

Ajattelin kesän alussa, että suvena blogi päivittyy alinomaa, juttua ja kuvaa kertyy pitkin päivää. Ikäväkseni huomasin eilen todellisen tilanteen, edellinen päivitys on kuukauden päässä. Ei kommentoitavaa, ainoastaan paheksuttavaa, yritän parantaa juoksua!



Sen verran voi puolustukseksi sanoa, että anturan valun jälkeen vietimme pari-kolme viikkoa paperihommissa eli tapaamisten ja muiden neuvottelujen kautta saimme vihdoin ja viimein rakennesuunnitelmat ulos uunista ja todelliseen käyttöön - urakoitsijan kun piti juuri niiden perustella laskea runkomateriaalin tarpeet, että kama saadaan kilpailutettua ja lopulta tilaukseen.

Rakennustekniseltä puolelta pidimme palaverin jo muutama viikko sitten. Villa Hongan suurin tähänastinen rakennushaaste on ollut keskiakselilla kellari-olohuone-vanhempien makuuhuone. Tämä vertikaalinen akseli on rakennusteknisesti kuorma, joka täytyy saada kantamaan alhaalta ylös asti. Vastaus oli lopulta teräs: em. alueella kellarista lähtee teräspilarit, jatkuen vaakapalkistona ensimmäisessä kerroksessa. Näin rakennukseen saadaan kestävä ja kanta ydinrunko, johon muu rakennelma voidaan yhdistää.

Runkorakentamisen mahdollistamiseksi tontille piti laajennusosan ympärille viime viikolla tulla vuokratelineet asennettuna. Ei mennyt sekään ihan kuin elokuvissa eli homma on yli viikon jälkeen edelleen hieman kesken! Toivotaan, että telineasia saadaan kuntoon ennen kuin muu työ etenee, runkopuumateriaali saapui tänään.




Olimme maanantaina perheen kanssa siivoamassa tonttia ja mm. pätkimässä lautatavaraa. Ihmetys oli kyllä suuri, kun yhtäkkiä talomme julkisivu oli auennut ja puolet seinästä oli kadonnut! Tuon näyn jälkeen seinää on avattu vielä lisää tulevien seinien ja oviaukkojen kohdilta, välillä kyllä hieman meno kylmää!














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!