27.7.2013

Kurkihirsi kiinni ja pysyy

Viime päivityksen jälkeen työnteko on siirtynyt toisen laajennusosan eli olohuoneen sekä varsinkin yläkerran makuuhuoneen rungon rakentamiseen.



Alakerrassa olohuoneen laajennus oli jo aiemmin saanut muotoa, mutta nyt ikkuna-aukot ovat tuoneet taas jotain lisää konkretiaa mukaan. Yläkerrassa onkin ollut enemmän vilskettä, kun olohuoneen päälle tuleva vanhempien kammari on saanut muotoa. Laajennuksen osalta kertopuut saatiin asennettua samaan korkoon yläkerran vanhan lattiakoron kanssa, siitä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Yläkerran runkopuut eli pystypilarit asennettiin ensimmäisinä ja ne nousivatkin lähes majesteettisesti kohti taivaita, onhan piippumme reilut 23 metriä merenpinnan yläpuolella! Itsekin pääsin tutkailemaan uusia näkymiä runkopalkkien sekaan, vaikka toki työtä edelleen riittää.






Projektimme alkaa taas lähestyä seuraavaa vaihetta eli talon ulkoverhouksen hankkimista ja sen asennusta. Yläpohjien osalta projekti saatiin uudisosien puolelta kattovalmiuteen eli aluskate ja kattoruoteet asennettiin paikalleen. Varsinaisen kattoverhouksen osalta päädyimme siis konesaumattuun ja valmiiksi maalattuun peltiin - sen toteutuksen valmistelu on myös samalla käynnissä.

Pojat aloittivat myös loppuviikosta vanhan katto-osan perkuun, uusi aluskate ja ruoteet asennetaan suoraan vanhaakin vanhemman huopakaton päälle. Rakennamme myös tulevana viikonloppuna lisää telinettä talon ympäri, jotta työtä saadaan jatkettua myös rakennuksen takapuolelle, toimenpide helpottaa eritoten vanhan katto-osan ruoteiden laittoa.





Totuus on kuitenkin, että runko on edennyt nopeasti ja olemme itse yrittäneet jatkaa jäljellä olevien osien purkamista ja työmaan siistimistä. Viikon päästä odottelemme myös ikkunatoimituksen saapumista, projekti itsessään alkaa olla vastaanottovalmis! Talon vanhat ikkunat sain kun sainkin kaupattua eteenpäin, hyvä niin - joku sai todella hyväkuntoisia akkunoita, meiltä vapautui talosta taas lisää tilaa!

Alkuviikosta luvassa taas työn lomassa hektinen setti, kun sähkäri tulee kuuntelemaan toiveemme ja katsomaan talon uuden ilmeen, putkimies luvassa samoilla asioilla heti seuraavaksi.

Ei saisi sanoa ääneen, mutta Villa Honka ja erityisesti tarvitsisi vettä. Kauden sato alkaa kypsyä, mutta tässä kuumuudessa ja varsinkin kuivuudessa omenat ja marjat tuntuvat olevan pienempiä, vaikka sadon koko näyttääkin ihan hyvältä. Saunan kaivossa on vettä reilun metrin verran loppuviikon mittauksen perusteella, vanha pumppu vaan pitää "tekohengittää" jollain konstilla, että saadaan vesijakelu - lähinnä pihaleikkeihin - taas toimimaan. Talon oman porakaivon tutkiskelu on myös meneillään, askarelistalla on kaivon puhdistaminen ja juoksutus vesianalyysia varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!