30.8.2013

Gdanskista vauhtia

Viime viikko oli rakennustyömaalla urakoinnin osalta väliviikko, joten saimme siivottua taloa ja tonttia taas uutta vaihetta kohden. Otimme myös pienen irtioton arjesta, kun suuntasimme pitkäksi viikonlopuksi Puolan suuntaan Gdanskiin - myös Sopotissa ehdimme lyhyen matkan aikana käydä. Kuten arkkitehtimmekin ohjeisti, "käyttäkää aika vuorilautojen ja pihojen tutkiskeluun". No, loma se on lyhytkin eli nyt intoa puhkuen uusia kokemuksia kohden!

Kuluneella viikolla pojat ovat viimeistelleet vielä tuulensuojalevypeitettä sekä ulkoverhouksen koolauksia. Ikkunoiden asennus lähti myös heti alkuviikosta käyntiin, nyt on hoidettu jo tuulikaappi, olohuone, ruokailuhuone sekä osin keittiö ja yläkerran makuuhuone, kaikkiaan 15 ikkunaa. Vanhan rungon osalta osa ikkunoista odottaa vielä asennustaan, kun joko rungon purku on siltä osin kesken tai varsinainen ikkuna-aukkokin on vielä tekemättä.




Turku Energian kaveri soitteli maanantaina, kun olimme reissussa. He suosittelevat - ja jotakuinkin edellyttävät maakaapelia, joka tuotaisiin tontille talon edestä menevän kadun varresta, nykyinen ilmakaapeli tulee talon takaa. Keskustelimme asiasta sähkärin kanssa ja täytyy nyt seuraavaksi sopia sähköyhtiön kanssa tarkemmista toimitusehdoista ja -aikataulusta, ettei työmaalla vaan yhtäkkiä häviä jonain kauniina päivänä sähköt aivan yllättäen.





Ensimmäinen ehdokas takkamuurariksikin kävi tiistaina, yritin kuvailla hänelle meidän toivetta funkis-tyylisestä perustakasta kulmaluukulla. Varaavan ja kiertoilmatakan erot ja etenkin kummankin omat hyödyt/haitat ovat edelleen hieman opiskelun kohteena, joten mietitään niitä vielä hetki ja otetaan mukaan muitakin tarjoajia!

Siivosin eilen myös Villa Hongan pihaa, tänä vuonna omenoita tulee jälleen todella paljon, vaikka kuiva alkukesä näytti ensin tyrehdyttävän tämän vuoden sadon. Pojan päiväkotikin saatiin käymään "omenavarkaissa", reilun kymmenen hengen lapsilauma vieraili viime viikolla puutarhassa leikkimässä ja syksyn satoa keräämässä.

Talomme ulkoverhouspaneelit saapuivat sitten eilen, reilu puolitoista kilometriä pohjamaalattua paneelia odotti tänään asentajiaan! Aamupäivän ikkuna-asennusten ja muiden hommien jälkeen paneeliin saatiin iltapäivällä vihdoin "eka puraisu", kun ensimmäinen verhoulauta saatiin asennettua keittiön julkisivun alaseinään. Muutaman lisäpuun jälkeen työmaa on taas valmiis jatkamaan projektia heti huomenaamulla. Sääennusteet lupaavat edelleen keskimääräistä lämpimämpää keliä, puolipilvistä ja asteita 18-20, joskin vesisateiden todennäköisyys alkaa hiljalleen nousta. Toivottavasti täksi viikoksi luvattu vesikaton asentaminen voisi vihdoin alkaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!