3.8.2013

Harjassa ollaan

Kuluneen viikon aikana Villa Hongan kroppa on noussut uuten kukoistukseen tai ainakin lähestyy hiljalleen sitä! Uudisosien lisäksi myös vanha kattorunko huopakatteineen on saanut uudet kattoruoteet ja rungon, joiden avulla myös pyritään oikaisemaan vanhaa kattorakennetta. Holkkumaa on osin ollut lähes 10 cm, mutta se on vielä hoitunut useiden kiilojen ja päällekkäisten ruodelautojen avustuksella.




Tämän viikon teemaksi voisi melkein laittaa kattourakoitsijan löytämisen. Kuten aiemmin todettu, olemme päätyneet - ainakin näillä näkymin - korvaamaan profiilipellin konesaumaisella peltikatolla. Kyselyjä on laiteltu maailmalle ja kävijöitäkin on ollut ja lisää on tulossa, ensimmäinen tarjous kilahti sisään eilen. Selväksi on kuitenkin tullut jo tässä vaiheessa, että mikäli konesaumattuun päädytään, sen todellakin pitäisi kestää "isältä pojalle".

Pojat ilmoittivat viime viikon lopulla tarvitsevansa rakennustelineet myös talon takasivulle kattotöiden helpottamiseksi; tarve kattoi siis nyt jo yli 3/4 talon ulkomitoista. Otin ensimmäisen telinerakennelman asennettuna TelineRamilta ja sen kokemuksen perusteella päätin tarttua itse härkää sarvista: kävin autolla hakemassa lisätelinetarpeet vuokralle Urusvuoren varastolta ja hoidin itse asentamisen muutaman tunnin aikana - ja ihan ensimmäistä kertaa elämässä! Taas löytyi uusi työura, jos sattuisi nykyinen sorvi puuduttamaan, sen verran mukavasti homma eteni, kun em. toimittaja tarvitsi siihen 3 "tekijää".



Projektimme saatua taas lisää kilometrejä mittariin, kutsuimme sähkömiehen päivitykselle, viime kerrasta olikin jo lähes viisi kuukautta! Kävimme huone huoneelta ja kerros kerrokselta suunnitelmat ja toiveet läpi, kylläpä tuntuu pistorasioiden, valojen ja muiden sähkövetojen kanssa ollakin funteeraamista, ei tullut tämäkään ihan heti ensimmäisellä kerralla kuntoon. Kiva oli kuitenkin huomata, että homman saa kuitenkin omasta epävarmuudesta huolimatta pelaamaan, kunhan mukana on ammattimainen ja kokenut tekijä.

Sama homma toistui myös torstaina putkimiehen kanssa, tapasimme itse asiassa kasvotusten ensimmäistä kertaa, vaikka kaveri oli käynytkin tontilla jo aiemmin keväällä. Kävimme läpi huoneet ja suunnitelmat lämmityksen, vesijohdotusten ja viemäröinnin osalta. Tässä vaiheessa itselle kriittisimpäänä tuli avata ja tutkia talon pääporakaivon tila; yritän viikonlopun aikana saada kaivokuilun auki ja syvyyden mitattua. Porakaivon alustavien toimien jälkeen voimme hankkia uuden pumpun, jolla saadaan käyttövettä ylös ja varsinkin hetkellisen juoksutuksen jälkeen vettä myös analysoitavaksi.

Kaiken tämän remonttitohinan ympärillä alkaa kyllä koko perhekin huomata, millainen investointi onkaan kyseessä! Vaikka panostus ei ole ainoastaan maallinen eli rahallinen, joka sekin alkaa jo ilmoitella rajoituksistaan, niin kyllä henkinen kanttikin koettelee aika tavalla koko pesuetta. Vaikka viikon lopuksi emme olleetkaan itse hommissa työmaalla, koti-ilta meni urakkalaskujen tarkastuksissa, vesipumpun etsimisessä, kattourakoitsijoita lähestyessä sekä monta muuta asiaa valmistellessa! Paljon on matkattu, mutta edelleen on taivalta edessä, mielessämme kävi jo Villa Honkaan muuttaminen puolivalmiina eli esimerkiksi alakerran ollessa valmiina. No. siihenkin on aikaa, ei siis murehdita siitä vielä!

Saimme tänään viikon päätteeksi myös tiedon, että talon uudet ikkunat saapuvat ensi maanantaina työmaalle. Keskustelin asiasta timpureiden kanssa, ikkunalavojen asettelu tontille päätettiin kuitenkin jättää maanantaille, koska emme tienneet, millaisella kalustolla se lopulta saapuu. Ikkunoiden vahvistettu toimitus oli tämä viikko eli mikäli toimitus klaarautuu ensi maanantaina, se on vain päivän myöhässä eli viivästyssakko reilun kympin. Toivossa on hyvä elää!

Huomenaamulla ryntään taas työmaalle esittelemään kohdetta uudelle katontekijälle, sen jälkeen päätin palkita itseni eli ajattelin mennä realisointihuutokauppaan, jossa voi fiilistellä ja ehkäpä hankkiakin joitain tarpeellisia - ja tarpeettomia - työkaluja. Alkuviikon sateiden jälkeen luvassa on kuitenkin jatkoa lämpöiselle ja aurinkoiselle Turun kesälle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!