3.10.2013

Dynamite!

Alkuviikko on mennyt sisärakenteiden (yläkerran välipohja, alakerran seinät ja tulevan saunan/pesuhuoneen lattia) eristepurujen imuroinnissa ja kellarikerroksen eli rumpuhuoneen ja teknisen tilan betonivaluvalmistelussa.

Putkimies kävi maanantaina asentamassa kellarikerroksen viemäriputket, pojat ovat sen jälkeen asentaneet routalevyt ja betonivaluristikot. Viemäriputken alikulku vanhan sokkelin läpi jouduttiin piikkaamaan, koska tiellä oli vanhaa betonia sekä iso kivenlohkare.




Imuauto kutsuttiin myös paikalle hakemaan pois toivottavasti viimeiset poistettavat purueristeet ylä- ja alakerrasta. Seuraavaksi voidaan aloittaa alakerran väliseinien rakentaminen.






Niin se dynamiitti! Imuauto tyhjensi eilen yläkerran välipohjaa, joka oli jo aiemmin avattu eli lattialaudat poistettu. Pojilla oli tullut vastaan peltinen kahvipurkki ja koska se ei kuulunut imuroitavaan materiaaliin, he jättivät sen jälkeensä. Timpuripojat toivat purkin pois yläkerrasta ja avasivat sen, sisällä oli epämääräinen kasa jotain materiaalia, mutta huomio kiinnittyi paperissa ollesseen sanaan "dynamiitti" - jessus! Tavara oli ilmeisesti todella vanhaa, aikaa jo ennen 80-luvulla ollutta peruskorjausta eli käytännössä jostain 30-40-luvulta. Sain soiton, että tällainen paketti löytyi, mietin mitä tehdä. Päätin lopulta soittaa 112:een ja sieltä todettiin ratkaisun olleen oikea, ei siis kannattanut lapioida tavaraa puutarhaan tai heittää sitä lähiroskikseen. Jonkin ajan kuluttua poliisipartio kävi toteamassa tilanteen ja vei purkin mukanaan. Vaikka purkissa ei pitäisi olla enää mitään "virtaa", jotenkin tuli vaan mieleen, että jo vuoden ajan on taloa paukuteltu sieltä täältä ympäriinsä - mutta ilmassa ei ainakaan havaittavasti ole ollut "palaneen käryä". Hyvin kuitenkin siis loppui tämäkin episodi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!