22.10.2013

Talvi jo kolkuttelee

Viimeisen viikon ajan on ollut selkeästi normaalia kylmempää; lauantaiaamuna oli Turussakin maassa jo osin valkea peite, vaikka siitä päivän aikana eroon päästiinkin. Tänäkin aamuna auton mittari näytti kahdeksaa astetta miinuksen puolella eli kohmeisia aikoja elämme.


Villa Honka ei toisaalta ole ihan vielä talviterässä, ontto runko odottaa vielä eristeitään. Viime viikolla sähkömies sai vihdoinkin aloitettua urakkansa rasioimalla ja johdottamalla suurimman osan alakerran ulkoseiniä, vaikka mm. keittiö ja kylpyhuone odottavatkin vielä viime hetken ratkaisuja. Samaan aikaan pojat ovat jatkaneet alakerran seinien ja välipohjan koolauksia, tänään päästiin jo tuulikaapin ja ruokahuoneen yläpohjien onteloiden rakentamiseen.Yläkerrassa on hiljalleen myös aloitettu töitä välipohjan lattianiskojen muokkaamisella ja uusimisella.





Kelien muuttuessa kuitenkin päivä päivältä talvisemmiksi kello alkaa tikittää ulkotöiden osalta. Siellä tärkeimpinä, ehkä jo lähes ainoina jäljellä olevina tehtävinä ovat vesihuollon ja viemäröinnin rakentamiset, niistäkään kumpikaan ei tosin tunnu olevan hommista pienimpiä. Vesihuollon osalta pyrimme saadaan kiinteistön porakaivon jatkokäyttöön eli kaivoon asennetaan uusi pumppu ja vesiputki, joka johdetaan kellarin sokkelin alta talon tekniseen tilaan.

Villa Hongalla ei siis aiemmin ole ollut liityntää kaupungin vesijohtoverkkoon, mutta tavoitteena on nyt rakentaa siihen valmius, mikäli porakaivon käytöstä päätettäisiin jossain vaiheessa luopua jollain tasolla. Vesijohtovalmiuden rakentamista puoltaa sekin asia, että joudumme joka tapauksessa kaivamaan samaan suuntaan käytävän uudelle jätevesiviemärille sekä myöskin sadevesiviemärille, koska kiinteistöllä ei sellaista ole aiemmin hulevesivapautuksesta johtuen ollut. Asia olisi muuten ollut ennalta arvoitu ja näpeissä, mutta viime viikon lopulla kävi ilmi, että joudumme edellä mainittua operaatiota varten kaivamaan auki kiinteistön edessä olevan kaupungin jalkakäytävän sekä puoliksi ajorataa - "ja siitä se ajatus sitten lähti"!

Yllätyksiä ei matkan varrella ole hirveästi ollut ja tämäkin menee siihen kategoriaan vain osittain, joten "koirat haukkuu ja karavaani liikkuu". Yritämme nyt saada LVI-kuvat nopeasti leimattua kaupungin rakennusvalvonnassa, jotta koneurakoitsija pääsee hakemaan kaupungilta toimenpidelupaa kaivuun aloittamiseksi. Talon puutarhaa voi varmasti koneellisesti kaivaa talvisaikaankin, mutta asfalttipinnoite ja alusmaa vetävät itsensä pakkasella niin "umpeen", että urakka täytyy saada lähiviikkoina hoidettua.

Viikonloppu meni jotakuinkin jälkikasvun synttäriprojekteissa, mutta saimme sentään hoidettua talon puutarhaa hieman talviasentoon eli haravoimme lehdet pois kuljeksimasta. Saimme tämän osion sentään hieman parempaan reilaan kuin viime syksynä, jolloin suurin osa lehdistä ja osa omenoistakin jäivät talvehtimaan maahan kevääseen asti.

Yksi asia tuli taas tänään hoidettua, kun allekirjoitimme urakkasopimuksen talon eristämisen osalta. Ensi viikon puolivälissä aloitetaan Villa Hongan ulkoseinien eristämisellä selluvillalla; ulkoseinien jälkeen luvassa väli- ja yläpohjien eristystyö. Hommaan liittyy hieman omaakin valmistelua, mm. ikkunoiden ja lankkulattian suojaaminen liimaiselta eristemassalta, joten projektia on siis luvassa myös tuleville päiville. Tärkeintä olisi kuitenkin nyt saada tosiaan ulkoeristeet paikoilleen, jotta yhtäältä voidaan jatkaa seinien levyttämisellä, mutta toisaalta, ja ehkä tärkeimpänä mahdollistetaan sisätilojen lämmityksen aloitus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!