25.10.2013

Ekoa, niin ekoa

Ensi viikon selluvillaeristämistä odotellessa jäin vielä miettimään, että onko tuo kierrätysmateriaalista eli siis kierrätyspaperista tehty selluvilla se "kokonaistaloudellisesti edullisin" vaihtoehto, kun onhan noita "finnfoameja, spuita ja vastaavia" vaikka mihinkä lähtöön, tosin niiden kanssa ympäristö on kaikkea muuta kuin ystävällinen. Onhan tuollainen selluvilla ilmaa läpipäästävä eli hengittävä koostumukseltaan ja raaka-aineet jo kertaalleen jalostettuja. Vaikka Villa Hongan uusi runkorakenne ei välttämättä vaadi entisenlaista, kokonaan hengittävää eristekerrosta on ehkä kuitenkin mukava elää mieluummin ns. puhtaan materiaalin ympäröimänä.

Ensi viikon alussa on tarkoitus asentaa saunan sekä kylpyhuoneen viemäröinnit ja lattialämmitys ennen runkoeristämisen aloittamista. Tänään lyötiin myös ensimmäiset sisärakennuslevyt eli gyprocit ruokailuhuoneen ja tuulikaapin seiniin, levyttäminen on siis alkanut!



Kelit alkavat hiljalleen olla sillä mallillaan, että talon pihaa on paras alkaa laittaa kohti talviasetuksia: isommat tavarat sivuun, puupinot peittoon ja edelleen keskeneräiset pihareitit jonkinlaiseen väliaikaiseen käyttövalmiuteen.

Ensi viikolla saamme myös jonkun katsastamaan kiinteistön pihamaata ja sen työstämismahdollisuuksia hieman järkevämmän käytön suuntaan. Vierailu on toki alustava ja sellaisenaan ensimmäinen laatuaan eli tarjouksia odotellessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!