16.1.2014

Nysse tulee

Edellisen päivityksen jälkimainingeissa talon editse menevän runkoveden vuoto saatiin tukittua melko nopeasti vesilaitoksen toimesta ja vahingot jäivät (ilmeisesti) vähäisiksi. Kaivinkone ei lopulta ollut saanut rikki varsinaista kunnan runkoputkea, vaan naapurimme vesijohtoliittymä oli ottanut pusun vastaan ja irronnut runkovedosta. Vaikka varsinainen vahinko rajautui pienelle alueelle, vedenpaineen lasku toi ruskeaa vettä lähialueen koteihin; kaivinkonekuskin mukaan ainoastaan yksi rouva oli käynyt valittamassa, että "kenelle voi lähettää taksilaskun, kun hanasta tulee vaan ruskeaa vettä ja pitää hakea uutta tilalle?".

Vesilaitos kävi kuitenkin seuraavana päivänä sovitusti tekemässä vesijohtoliittymän Villa Hongalle kaupungin verkkoon, työ sujui hyvinkin ripeästi. Runkojohtoon porattiin liittymälle aukko ja kiinteistön vesijohto liitettiin uuteen liittymään. Vesi on siis meille kunnan puolelta lähellä, mutta vielä kaukana! Varsinainen sulku avataan vasta sen jälkeen, kun vesimittari on saatu tuotua ja asennettua talon tekniseen tilaan.




Kaivuutyön ollessa edelleen kesken viime viikonloppuna tuli myös talvi! Selvisimme plusasteilla lähes tammikuun puoliväliin saakka, mutta nyt elohopea otti ja "romahutti" itsensä parisenkymmentä astetta, viime päivät on menty 14-18 asteen pakkasilla, sekin jo riittää kyllä tälle taloudelle. Ulkohommissa meno oli aika kintaalla, koska runkovesiliittymän asentamisen jälkeen kaivuuporukka urakoi aukon umpeen ja seuraavana päivänä asfalttimiehet saapuivat "sementoimaan" luukun kiinni. Taas oli päivästä kiinni, kun homma saatiin tehtyä suojakelin aikana!. Sen jälkeen tulikin talvi, mutta onneksi kaivinkone kykeni muokkaamaan tonttia vielä viime päivien aikana, jotta ulkopuolen viemäri- ja vesijohtourakka, sisältäen myös kiinteistön porakaivon uuden pumpun vedon saatiin hoidettua ilman isompia kommelluksia. Summa summarum, tilanne tänään on se, että taloon tulee kaksi vesijohtoa (kaupunki ja oma porakaivo) ja talosta lähtevät jätevesi-, sadevesi- ja hulevesiviemärit kunnan verkkoon, mutta liitännät talon sisällä ovat vielä tekemättä.



Timpurit ovat hiljalleen tulleet myös oman urakkansa osittaiseen päätöspisteeseen. Yläkerran väliseinät on saatu rakennettua ainakin pääosin, muutama levytyskohta odottaa vielä sähkömiehen herkkää kosketusta, jota toivomme perjantaille. Rakenteissa jouduttiin taas tekemään tiettyjä "säätöjä"/kompromisseja, mutta näihin oltiin onneksi jo ainakin osin oltu varauduttu. Myönnettävä on, että yläkerran huoneiden alkaessa nyt ottaa muotoaan kokonaisuus alkaa näyttää kaikinpuolin hyvältä.







Ulkopuolen rakenteista vielä sen verran, että saimme eilen kellarikatokseen vihdoinkin kattopellit ja -tarvikkeet, ainoastaan noin viiden kuukauden anomisen jälkeen! Tästä ei tässä kohtaa sen enempää, koska urakka on edelleen kesken ja aihe liian "lämmin" - ei pysty, ei kykene.


Alakerta on viime aikoina ollut meidän omaa urakkaaamme eli paklausta ja hiomista on riittänyt! Talvisäiden kolkutellessa olemme hiljalleen valjastaneet puuhellan ja pönttöuunin urakkaan mukaan, viimeksi tänään molemmat höökivät lämpöä kamareihin pitkin päivää! Jännää on ollut seurata, kuinka kuukausi sitten muurattu pönttöuuni jaksaa puskea ylimääräistä vettä rakenteistaan pöntön läpi, kun kuuma ilma työntää sitä ulospäin.

Timpurit hoitivat eilen alakerrassa vielä saunan foliopaperoinnin ja seinien koolauksen. Projektimme etenee, mutta kovin moni asia, kuten esimerkiksi saunan puuverhous ja lauteet ovat edelleen päättämättä, jotenkin tuntuvat kuitenkin vielä kaukaisilta ratkaisuilta. Tänään myös kuriiri antoi ennakkovaroituksen tulevasta: jakeluauto toi meille uuden keittiön mikron, mutta varsinaisen keittiön kalusteineen pitäisi saapua huomisen päivän aikana ja keittiön asennus on alkamassa heti tulevana maanantaina.




Keittiö oli jo tänään muutenkin tietynlaisen sivunkääntäjän roolissa, pääsin nimittäin ottamaan ensipuraisun sisäpintojen maalaamisesta levittämällä valkoisen pohjamaalin tasoitetun kipsilevyn päälle - olkoonkin, että tämänpäiväinen sivellys oli kokeilu tasoituksen onnistumisesta ja maalin peittävyydestä, nyt lähtee! Löytämämme lattiamies kävi myös eilen testaamassa alakerran puulattian hiomista: keittön lattia karkeahiottiin, jotta saatiin puu näkyviin, vanha vernissamaali tuntui ainakin työjäljen mukaan irronneen melko sujuvasti, täten Villa Hongan lattiakin toivottaa uuden keittiöön tervetulleeksi uusittuihin tiloihinsa!




Paljon siis porukkaa ja tavaraa liikkuu suuntaan ja toiseen! Koska tämä "holotna" ei jäänyt lyhytaikaiseksi, olemme viime päivinä aloittaneet urakalla hyödyntää melko mittavaa polttopuuvarastoa, menekki oli tänäänkin noin kottikärryllisen luokkaa. Vaikka tavaraa menisi samaan tahtiin pidempäänkin, uskon varastojen kuitenkin riittävän siihen asti, kunnes saamme joko talon oman lämmityksen osittain käyntiin tai sitten kevät pelastaa meidät kaikki!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!