28.5.2014

Betolux puupintaan

No huh! Niin Raksaravintola sai kun saikin avattua ovensa edellisenä lauantaina, vaikka hieman kiire meinasi taas tulla. Aurinko ja vajaan 20 asteen lämpö loivat suotuisat olosuhteet rennon mukavalle iltapäivälle; lohikeitto kelpasi vieraille lähes 20 litran verran, piiraita ja muuta makeaa meni nälkäisiin suihin ja saatiinpa pihalla pidettyä grillikin kuumana makkaraa paistaessa. Päivän päätteeksi saimme ilolla todeta noin sadan vieraan (ja tutunkin) käyneen maistelemassa herkkuja ja kyselemässä projektikuulumisia.




Väliohjelman jälkeen raksalla päästiin taas normiarkeen. Kylpyhuoneen seinät saatiin kaakeloitua ja työ pääsi siirtymään lattiaosuuteen, joka sittemmin osoittautuikin melko haastelliseksi asentaa. Vaikka pienet mosaiikkilaatat olivatkin matoissa, niiden saaminen lattiaan ja vieläpä suoraan lattiakaivon ympärille ei sitten ollutkaan ihan pieni rasti - onneksi tarkat silmät olivat työtä valvomassa!




Ravintolapäivän menestyksekkään toteutuksen jälkeen alakerran lattiapuupinta sai vihdoin luvan peittyä valkoiseen maalipintaan. Ensimmäinen veto Betoluxilla tehtiin ohennettuna, menekin ollessa 60 neliölle noin seitsemän litraa. Kuivunut pinta kitattiin ja hiottiin vielä kertaalleen, jonka jälkeen lattia pinnoitettiin vielä kahteen kertaan maalin ja lastan kera.





Koska kodinhoitohuone alkaa nyt hiljalleen odotella omaa lattiapinnoitettaan, päätimme poistaa kodinhoitohuoneen ulko-oviaukosta siinä olleen väliaikaisen (talon vanha pääovi) oven ja asentaa varsinainen ovi paikoilleen. Tämä myös siitä syystä, että ikkunoilla varustettu, alumiinirunkoinen ovirakenne painaa sen verran, että emme halunneet sitä enää useampaa kertaa siirtää ympäri taloa.



Näiden lisäksi hommia on alkanut olla aikalailla myös pihapiirissä: kukkapenkkien laittoa, nurmikonleikkuuta sekä puukasojen siirtoa hieman syrjemmälle. Kesä melkein tuli jo, mutta tänään lämpö tipahti alle kymmenen asteen ja sateen sekä viiman kera se kyllä myös tuntui siltä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!