7.5.2014

Pölyä pöytään

Tänään olisi tarkoitus aloittaa alakerran puulattiapintojen hiominen, kokonaispinta-alaa ollen noin 60 neliömetriä; keittöönhän tehtiin karkeahionta jo vuodenvaihteessa ennen keittökalusteiden asennusta. Saimme raivattua ja siivottua lattiat eilen operointikuntoon, tila ei ole tainnut aiemmin ollakaan yhtä tyhjän näköinen, kun työkaluja ja rakennustarviketta on lojunut ympäriinsä. Nythän kämppä alkaa jopa hiljalleen näyttää kodinomaiselta!




Eilisen keskustelun perusteella hionta tultaneen tekemään neljään kertaan ainakin vanhan lattiapinnan osalta. Pitäisi vielä pystyä tarkentamaan omat halumme uuden maalipinnan suhteen: väri on valkoinen, mutta kiiltävää emme halua, joten ratkaisu suuntautuu ehkä puolikiiltävän puoleen. Täytyy myös ratkaista, pitääkö puhdas puupinta käsitellä ensin jollain pohjustusmaalilla tartunnan parantamiseksi. Nähtäväksi jää, kuinka tuollaisen pinnan saa pidettyä puhtaana, elämisen jälkiä kun tulee varmasti olemaan.



Henkilöstömurheet jatkuvat edelleen (se on muuten lähes ainoa projektin osa-alue, joka on ollut katkeamaton jatkumo), sähkömiehemme lähti "telakalle" eli sairauslomalle odottamaan olkapääleikkausta. Kylmä rätti naamalla oli todettava, että kaveri on nyt yhtäkkiä pois rivistä ehkä seuraavat puoli vuotta. Onneksi sisätilojen johdotukset on pitkälti tehty, mutta ylimääräisiä sydänlyöntejä taas saatiin, kun muun aikataulun painaessa päälle teimme kohdennetun haun sijaisen saamiseksi. Sijainen tarvitsee tietenkin talon johdotuskaaviot päästäkseen liikkeelle, joten nyt niitäkin aletaan tehdä vasta, kun on pakko/kiire!

No, itku sikseen, eteenpäin kuitenkin mennään! Tässä vielä erillislinkki lähestyvän Ravintolapäivän osalta, Raksaraflan leipomo on jo käynnissä:

https://www.facebook.com/events/772868972731982/?context=create&ref_dashboard_filter=upcoming&source=49


PÄIVITYS klo 16.40

Välillä homma potkii eteenpäinkin eli lattian hiominen on saatu vauhtiin! Harmi vaan, että kun kävin itse paikalla, lattiamies oli pois työpisteeltä, pitäisi hieman keskustella työn kestosta, maalauksen ajankohdasta ja yleensäkin lattiamaalin valinnasta.





Työvälineistä kyllä huomasi vanhojen maalien ominaisuudet; en tiedä, kuinka monta kerrosta lattian vanhassa osassa on pellavaöljypohjaista maalia eli vernissaa, mutta hiomapaperia katsoessa (karkeus 40, 24 ja jopa 16) näkee, että vanha maali on käytännössä sulanut sen pintaan kiinni. No, kunhan laikka pyörii ja paperia riittää, niin eiköhän tämäkin osaprojekti saada maaliin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!