15.11.2013

Onko täällä tunkua?

Viikko aloitettiin timpureiden toimesta yläkerrasta, aikuisten makuuhuoneen katon levytyksellä ja koolausten aloittamisella. Jätämme makuuhuoneeseen sisäkaton lappeen suuntaiseksi, että huoneeseen jää hieman tilan tuntua. Yläkerran ulkoseinät on saatu hiljalleen muiltakin osin koolattua, että puhallusmies pääsee ensi viikon puolivälissä tulemaan toiselle keikalle; näin talo saadaan hiljalleen myös eristeen sisään ja lämpö säilymään sisätiloissa.





IV-mies operoi IV-koneen runkovetojen kanssa ja aikamoinen häkkyrä siitä tulikin. Saunan tuloilman kanava päätettiin hieman siirtää, koska päädyimme muuttamaan kiukaan paikkaa alkuperäisestä suunnitelmasta eli se siirretään ulkoseinältä pesuhuoneen puoleiselle seinälle. Näin lauteiden sijoittelu saadaan järkevämmäksi eikä kiuas ole ainokaisen ikkunan edessä.




Maanantaina jatkui myös sähköjen vetäminen Villa Hongan sisätiloihin, alakerrassa pistokkeita asennettiin ja johtoja vedettiin rakenteisiin, jotta saadaan alakerran seinien ja lattioiden levytys tehtyä eli paikat kiinni. Tuli myös todistettua, että sähköjen vetäminen on kyllä aikaavievää puuhaa, kun joutuu kulkemaan läpi (puoli)valmiiden rakenteiden. Alakerran ja talon ulkopuolisten sähkövetojen homma on kutakuinkin saatu siihen reilaan, mihin nyt päästään eli sähkäri voi viikonlopun jälkeen jatkaa samojen puuhien kanssa yläkerrassa, koska siellä pitää taas saada johdotukset ja rasiat ojennukseen ennen eristepuhallusta. Tänään on välipäivä, kun kuulemma luvassa pikkujouluristeily.



Taloon on hiljalleen asennettu jonkin verran arvokasta tekniikkaa, joten päätimme hankkia nyt uusien ovien lukot ja ovipainikkeet. Päädyimme hankkimaan tavarat viereisestä lukkokaupasta, vaikka ehkä hieman olisi säästänyt nettikaupasta tilaamalla - hoituupahan mahdolliset reklamoinnit hieman joustavammin, vaikkakin emme sellaisia odota ja toivo. Avainpesien osalta ratkaisuksi löytyi Abloyn CY001 ja CY803 sarjoitettuna Sento-avaimille, taitaa olla tällä hetkellä yleisin asennettava malli. Ovipainikkeet löytyivät myöskin Abloyn mallistosta, vaikka hieman ainakin itseä ihmetyttää, miten ovenkahvalla saadaan loihdittua yli 70 euron kappalehinta (OVH) eikä sekään vielä mikään maksimi! Kahvojen ruuvit olivat tietysti liian lyhyet, joten onneksi kauppa oli vieressä ja pidemmät ruuvit saatiin paikalle tuota pikaa.

Kävin myös vesilaitoksella viemässä vesihuoltoliittymissopimuksen eli sisältäen vesijohdon sekä jätevesi- ja sadevesiviemäröinnin. Toimitin samalla liitostöiden tilauslomakkeen vesijohtoliittymän asentamista varten. Kävi ilmi, että vaikka voisimme käytännössä jatkaa vanhan porakaivon käyttöä, täytyy meidän hakea vapautusta vesijohtoliittymän käytöstä kaupungin ympäristöpuolelta, joka puolestaan pyytää lausunnon vesilaitokselta (heidän oletuskanta kielteinen, koska vesihuoltolain mukaan kiinteistöllä on velvollisuus ottaa kunnallinen vesijohtoliittymä), mutta lopullisen päätöksen tekee ympäristöpuoli. Jotkut kuulemma ovat tehneet ratkaisuja, joissa juomavesi otetaan kaupungilta, mutta vessa- ja muu talousvesi hoidetaan oman kaivon kautta; tämä toki vaatii erillisen vesijohtopiirin, koska porakaivovesi ei saa sekoittua tulovaiheessa kunnallisen vesijohtoverkon kanssa, viemärin osalta vedet voidaan ajaa samaan rööriin. Saas nähdä, miten tämänkin kauniin ajatuksen lopulta käy...vi hörs!

Palveluasenne oli kyllä lukkopuodissa ja jopa vesilaitoksella ihan kohdallaan, pisteet heille siitä! Samaa ei kuitenkaan voi sanoa meidän LVI-suunnittelupuolesta, johon ei hetkeen saatu minkäänlaista yhteyttä ja lopulta meille ilmoitettiin, ettei suunnittelijamme hoida enää näitä hommia. Siis what?! Oli taas jäänyt insinööriltä asiakaspalvelukoulutus käymättä, joten päädyimme sen firman kanssa avioeroon ja etsimme nyt uutta suunnittelijaa hoitamaan hommat kuntoon. Tämä tarina saattaa mutenkin saada vielä jatkoa, mutta nimet julkistetaan sillä kuuluisalla mustalla listalla projektin lopuksi, kun ruusut ja risut jaetaan. Ei hyvää päivää, mitä sakkia tälle alalle mahtuu!

No niin, eteenpäin. Selluvillan asennustyö jatkuu siis ensi viikolla välipohjan puhalluksella ja ulkoseinien ruiskutuksella, samalla saadaan puhallettua alakerrassa olevat ruokailuhuoneen ja tuulikaapin yläpohjat. Putkimiehenkin pitää varmaan käydä laittamassa yläkerran vessan viemärit, pitääpä muistuttaa asiasta. Otsikkoon liittyen kämpässä on tosiaan ollut tällä viikolla aika tiiviisti sakkia ja tavaraa, mutta pitäisi kai yrittää viikonlopun aikana hieman siivoilla nurkkia uutta työviikkoa varten.

Meillä kävi myös eilen torstaina toinen muurari katsomassa takan paikkaa ja olemme nyt ehkä sittenkin kallistumassa pönttöuuniratkaisun kannalle, koska se sopii talon tyyliin, on pienempi ja eritoten halvempi kuin normi varaava tiilitakka.




1 kommentti:

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!