9.11.2013

Sisusta alkaa hahmottua

Levytys, it is a GO! Vihdoin alkaa siis Villa Hongan sisätilat saada muotoa, kun saunan ja pesuhuoneen lattian sekä seinien levytys saatiin käyntiin, tiloissa alumiinipaperi kattoon ja erikoiskovaa (EK) gyprocia seiniin, seuraavaksi ohjelmassa olisikin tilojen lattioiden kipsivalu ja vedeneristys. Hyvä sekin, että tuo siistitty tila saadaan nyt väliaikaiseen varastokäyttöön kaikille rakennusvälineille ja -tarvikkeille.




Lämmitysratkaisun rakentaminen edistyi sekin kuluneella viikolla eli maalämpöpumppu saapui tontille ja se asennettiin maalämpökaivon keruupiiriin, lisäksi asennettiin johteet yläkerran kylmäkonvektorille. Konvektorin kondensioveden poistoratkaisu oli jo aiemmin herättänyt keskustelua, kun putkimiehemme kieltäytyi koskemasta siihen pitkällä tikullakaan, oli kuulemma edelliset riidatkin vielä selvittämättä. Ilmeisesti viilennyksessä syntyvän kondensioveden poistamisen eli viemäröinnin ratkaisussa pitää kiinnittää huomiota, että se rakennetaan kunnolla ja heti ensimmäisellä kerralla!





Ilmanvaihtokanavien rakentaminen aloitettiin liesituulettimen poistokanavoinnista, näin siis sekin urakka saatiin käyntiin. Alakerran ilmastointikanavat olisi ollut hyvä vetää yläkerran välipohjan sisällä, mutta siellä  niskat ovat juuri vastensuuntaisia, joten kanavien kulku tulee menemään alakerran katonrajassa.



Yritämme saada alakertaa levyvalmiiksi, joten haimme eilen lattialautaa alakerran uusiin osiin noin 25 neliötä, 28x95 höylättyä lattialautaa (HLL), oksaista mäntyä (OM) ja puusepänkuivaa (PSK) eli lyhenteitä riittää.

Talon ulkopuolisen viemäröinnin ja vesijohdotuksen urakkakin etenee, vaikkakin hiljalleen. LVI-kuvat on vihdoin leimattu kaupungin rakennusvalvonnassa ja toivottavasti saapuvat heti maanantaina, että maansiirtourakoitsija pääsee hakemaan kaupungilta kadunavauslupaa ja itse voimme sopia vesilaitoksen kanssa käyttöveden liittämisestä kaupungin vesijohtoverkkoon, vaikka tarkoituksena ei olekaan vielä ottaa sitä käyttöön. Samalla kaivuulla hoidetaan kiinteistön jäteveden ja sadevesien viemäröinnin johtaminen kunnallistekniikkaan sekä sähköjen vetäminen talolle.

Porrasaukko on valmiina portaiden tekijälle, ulko-ovien lukot ja kahvat tilataan ensi viikolla, talon ulkopuolen valaistusmallit pyritään myös saamaan tilattua ensi viikon aikana. Yläkerran seinien ja kattojen koolaus yritetään saada kuntoon ensi viikon aikana, jotta eristysurakka voi jatkaa, näin talo saadaan kokonaisuudessaan umpeen ja lämmitys voidaan hiljalleen aloittaa, talvi kun se siellä hiljalleen ovella kolkuttelee!


Se on sitten isänpäiväviikonloppu, ei siis enempää päivityksiä tällä kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!