22.3.2013

It is a GO !

Niinhän siinä sitten taas kävi: työlleen omistautuva (jep!) virkamies päätti hoitaa sairastelut tässä lomaviikon aikana eli kuume nousi keskiviikkoiltana niin, että nyt loppuviikko on ollut saikkua myös purkutyömaalta. Paljon asioita haluaisi eteenpäin ja paljon on tekemätöntä, mutta kroppa näköjään välillä pistää oman vastalauseensa.

Tästä purkuseisahduksesta huolimatta asiat alkavat nyt pyöriä selkeästi isommalla momentilla! Pidimme tänään taas työmaapalaverin yhdessä arkkitehdin, rakennesuunnittelijan ja timpurin kanssa. Käytiin läpi tarkemmin kellarin laajennusosan perustamisen, talon eristystarpeet sekä eritoten uudisosan kantavien rakenteiden kokonaisratkaisun. Nyt alkaa huomata haasteet uudisrakentamiseen verrattuna: talon uusi sokkeli pitää saada sointumaan yhteen olemassaolevan tiilisokkelin kanssa, uuden ruokailuhuoneen lattiataso ja olohuoneen laajennusosan lattia tulee saada samaan tason nykyisen lankkulattian kanssa. Olohuoneen laajennus vaatinee ylimääräisen teräspalkin pitkän jännevälin johdosta (noin 5 metriä), näin saadaan rakenne tukevaksi.

Tosiasia on myös se, että talon nykyisiä kantavia rakenteita joudutaan katkaisemaan, täten kokonaisuuden kannalta pitää tehdä vielä säätöjä matkan varrellakin. Olimme lähteneet myös perusoletuksesta, että nykyinen ulkoverhous saa soveltuvin osin jäädä paikalleen ja mm. selluvillaeristäminen tehdään sisäpuolelta käsin. Laajennusosien ja liikkuvien ikkuna-aukkojen tuloksena tuo "soveltuva osa" on nyt kutistunut aika pieneksi, joten aika näyttää kuinka paljon vanhaa ulkoverhousta pystytään jättämään paikalleen.

Ensi viikolla sitten mylly lähtee pyörimään! Sain tänään soiton, että maalämpökaivon porakone saapuu tämänhetkisen tiedon mukaan tontille maanantai-iltana tai tiistai-aamuna. Samalla soittaja ilmoitti, että hänellä on jo porausjätekontti päällä eli kysyi, mihin hän saa sen jättää. Vauhdilla siis tuntuu homma ainakin nyt lähtevän liikkeelle! Ystävällinen naapuri lupasi tukea poraustoimintaa myös vedensaannilla, oma kaivovetemme kun on ulkoputkistossa vielä melko kiinteässä olotilassa.



Urakoitsijan edustajakin suunnitteli, että ensi viikon loppuun mennessä voitaisiin myös jo kaivaa esille laajennusosien maapohja eli kallio. Sain muuten tänään vahvistuksen talkoovakuutuksen alkamisesta, joten kenttä on nyt avoin ja vapaa kaikille ylimääräistä aikaa omaaville - tervetuloa, purkutyötä riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!