18.3.2013

Lomaa ja taidetta

Ajattelin pyhittää viikon purkuhommille, jotta saataisiin asioita ehkä hieman ripeämmin eteenpäin. Aloitimme viikon pitämällä tänään virallisen aloituskokouksen, joka tosin typistyi ja epävirallistui, kun kaupungin rakennustarkastaja oli ilmoittanut vastaavalle valvojallemme, että tähän kohteeseen ei tarvitse em. kokousta järjestää. Päätimme kuitenkin kokoontua arkkitehdin vastaavan valvojan ja urakoitsijan kanssa keskustellaksemme purkutilanteesta ja seuraavista askeleista.

Visuaalisen hahmottamisen edistämiseksi päätin maalata heti aamusta - lumihankeen tosin - ääriviivat laajennuksemme perustalle. Laajennus ja sitä kautta uusi perustus itsessään ei ole kovin mittava, mutta se kuitenkin visualisoi hieman piirustusta paremmin edessä olevaa työtä.




Lopputulema oli kuitenkin, että yritämme nyt saada purkamisen eteenpäin niin, että jossain vaiheessa jäljellä olisivat oikeastaan kantavat rakenteet ja katto. Samalla voidaan hiljalleen aloittaa laajennusosan perustamisen valmistelu ja maalämpökaivon poraus. Muistui siis jälleen yksi monista asioista, joka pitäisi hoitaa...

Käytin itse loppupäivän jatkamalla yläkerran purkamista, keskittyen lähinnä toisen makuuhuoneen alkovin katto- ja seinäeristeiden irrottamiseen. Levyjä, tapetteja ja eristystä löytyy aika monessa kerroksessa ja todella tiukasti kiinnitettyinä - edellisillä asukkailla on selkeästi ollut hyvä ruuvi-/nauladiili!







Seinäeristeitä purkaessa villan takaa paljastui myös 80-luvun alusta peräisin olevaa paikallista taidetta, oiskohan se minkä arvoista divarissa?



Huomenna jatketaan puurtamista välisiivouksen ja ajoittaisen pohdinnan merkeissä. Toivoisin, että aamut edes vähän lämpenisivät, ettei tarvitsi kammeta itseään urakoimaan jo valmiiksi nakit jäässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!