4.3.2013

Kevät se kolkuttelee

Kone ilmoittaa, että viimeisimmästä blogipäivityksestä on kolme viikkoa. Mistä näitä päiviä tulee ja varsinkin mihin ne menee ?! Kevään merkit näkyivät ympäri Turkua mennä viikolla, mutta parin viime päivän aikana on tullut varmaan 20 senttiä valkoista puuteria ja lämpötila on käynyt 15 asteen pakkasella, joten taas lähdetään alusta tarpomaan kohti kesää.

Villa Honka on näyttänyt pieniä, joskin hentoja elonmerkkejä, kun viime viikolla saimme roskalavan pihaan. Nyt ainakin naapuritkin heräävät todellisuuteen, että ehkä sittenkin tuossa vieressä on jotain tapahtumassa. Kun purkuprojektin paskin homma eli takka saatiin säädyllisesti talosta ulos, ohjelmassa on sen jälkeen ollut alakerran siistiminen ja välikaton purku - kattoa on siis mitä ilmeisemmin madallettu 80-luvulla, jotta sähköt (silloin muoviputken sisällä) on saatu tehtyä siististi. Yläkerran osalta olimme tänä viikonloppuna ahkeria: kahden huoneen kaapit ja lattiat lähtivät ikkunasta pihalle, yläkerran WC-rakenteet purettiin ja yläaulan seinä avattiin. Nyt on taas mielessä paljon ajatuksia, joita voisi lähteä toteuttamaan.

Jotta koko komeus ei menisi suoraan omaan pussiin (vaikka niinhän se juuri tekee), mukana on paljon ihan oikeita ammattilaisia. Pääsuunnittelijamme eli arkkitehdin lisäksi "tiimissä" on rakennesuunnittelija, LVI-suunnittelija, sähkösuunnittelija, rakennusurakoitsija, maalämpöurakoitsija ja vastaava mestari. Porukkaa on kuin tepsin maalilla, täytyy vaan oikeasti toivoa, että paketti pysyy kasassa loppuun asti. Tällä hetkellä näyttää, että rakentaminen aloitetaan ruokailuhuoneen/tuulikaapin alapohjan perustamisesta, siitä on reitti vain ylöspäin! Kallio asettaa omat rajoitteensa, toki niitä on tässä projektissa jo muutenkin. Ja ai niin - sen verran raksamies olen, että myin perheen auton ja vaihdoin pakuun, seuraavaksi mut bongaa varmaan parhaiten Kallun grilliltä (Hirvensalo) aina aamuisin, neonkeltainen takki päällä ja nortti huulessa, viron kieli täytyy vielä opetella.

Seuraavana ohjelmassa on aloituskokous kaupungin rakennustarkastajan kanssa, toivotaan että menee putkeen. Ei pitäisi olla sinällään iso juttu, mutta kun lähtökohtana ilmoitettiin, että vain vastaava mestari on yhteydessä kaupungin virkamiehiin ja aloituskokoukseen osallistuvat vain "ammattilaiset", herätti se hieman pohdintaa, että onko kaikki kohdallaan.

Kaiken kaikkiaan kevät siis on hiljalleen hiipimässä nurkkiin, niin on myös oman projektimme rakentamisen perusta kohta valamista vailla.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!