26.3.2013

Vähemmän puhetta, enemmän toimintaa

Villa Honkaa on loppusyksyn, talven ja nyt alkukevään akan purettu rakenteiltaan hieman sieltä täältä, lähinnä suunnittelijoiden tarpeiden mukaan. Tämän lisäksi mm. takka ja keittiökalusteet ovat poistuneet kuvasta. Tämä harrastelijamainen toiminta sai kuitenkin eilen aika kovan vastuksen, kun urakoitsija (3 hlöä) saapui maanantaiaamuna purkamaan ja tutkimaan laajennusosien (kellari, 1-2 kerrokset) rakenteet. Eilisen ja tämän päivän aikana talosta on mm irrotettu 4 ikkunaa, leikattu kellarin seinä auki sekä purettu sisäseinien levytyksiä ja eristeiä. Ensi viikolla, pyhien jälkeen on tarkoitus saada työmaalle kaivinkone, jolla kaivetaan laajennuksen perustus ja puretaan vanha kuisti.







Tämän työn lisäksi remonttijunamme laittoi uutta vaihdetta silmään, kun viime perjantaina tontille ilmestyi porausjätekontti maalämpökaivon porausta varten. Asia eteni suunnitelmallisesti ja tänään klo 10 tontille saapui Rototecin "poraus-transformer" ja paketista rakentui kaikenkattava porauslaitteisto. 170 metrin syvyyteen (varsinainen reikä 140 mm) tarvittiin noin 6 tuntia, 6 metriä teräsputkea, hieman vettä ja sähköä.






Maalämpökaivon poraamisessa on omat haasteensa, jos esim. osutaan vesisuoneen tai lähellä on juomavesiporakaivo, kuten meillä. Näyttää kuitenkin siltä, että tähän mennessä mikään noista riskeistä ei realisoitunut, kaivomme vesi analysoidaan vasta myöhemmin keväällä.

Loppuviikon ja pyhien aikana keskitymme alueen siivoamiseen sekä mm. nykyisen kuistin tyhjentämiseen, onneksi kelit alkavat vihdoin, vaikkakin vain hitaasti suosia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!