19.3.2013

Uusi ovi aukeaa

Toisen lomapäivän aamu kului purkuaskareiden sijaan vielä yhden potentiaalisen ikkunatoimittajan kanssa (Fenestra) keskustellen kohteesta ja sen ikkunatarpeista. Kovin pusketaan pienelle ihmiselle paljon tietoa - on argonia, smyygiä, auringonsuoja- ja huoltovapaata ikkunaa. Kovin on saamiemme ikkunatarjousten haarukka ollut leveä, palaamme myöhemmin tarkempiin analyyseihin.

Jatkoin tapaamisen jälkeen alakerrassa hommia, tulevan keittiön kattokoolausten irrottamista sekä seinän purkamista. Vanhojen tapettien ja eristelevyjen alta paljastui alkuperäinen puuovi, joita meillä löytyy ennestäänkin jo yksi; tämä kyseinen on luultavasti alkuperäispaikallaan normaalin rintamamiestalon tyylin mukaisesti. Jo tuon yhdenkin kanssa oli aiempaa pohdintaa, mihin voisimme sen hyödyntää; nyt keskustelu jalostui jo sille tasolle, että voisimmeko hoitaa kaikki sisäovet (khh, mh x 2, wc x 2) vanhalla mallia, täydentäen varastoa esimerkiksi Metsänkylän navetasta (www.metsankylannavetta.fi), jossa vierailimme pari kuukautta sitten. Jos olet remontoimassa vanhaa joko vanhoin tai "uusvanhoin" materiaalein, suosittelen käyntiä paikassa, siellä on mm. hyvät letut ja alpakoitakin!





Päätin myös eilen illalla puskea villa Hongan maalämpöasiaa eteenpäin ja saimme nyt lämpökaivon porauksen buukattua vielä ensi viikolle, juuri ennen pääsiäispyhiä. Maalämpötoimittaja tulee huomenaamulla keskustelemaan tarkemmin sopimukseen kuuluvista ja siihen kuulumattomista asioista - kai pitäisi siis lopuksi laittaa nimikirjoitusnäytettä paperiin. Eipä ole siinäkään kaikki kristallinkirkasta, mutta ääntä kohden mennään!

Olin vielä illalla siivoamassa pihaa lumesta (jälleen kerran!) ja rakennusrojusta, kun sisätilat alkavat jo olla täynnä, niin ettei siellä pääse kulkemaan. Jätelogistiikka on siis ohjelmassa huomenna - kaiken muun ohella!

Loppukevennys: rakenteiden purkamisen aikana sisäkaton koolauksista on löytynyt muutama kappale 80-luvun historiaa edellisen isomman remontin jäljiltä. Idea on tosi hauska, joskin pitää varmistaa, että rakenteisiin ei jää yhtään kappaletta tätä kyseistä julkaisua - väri ei välttämättä sovi yhteen talon muuten vaaleiden sävyjen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!