20.3.2013

Maalämpö - check!

Valmistelin tänään taloa jo hiljalleen perjantain kokoontumisajoja ajatellen eli purin alakerrasta seiniä ja muita rakenteita sieltä täältä auki. Gyprocin, muutaman tapettikerran ja yleensä kahden haltex-kerroksen takaa löytyy LAUTA - isolla siksi, koska on puuta, mutta muuten puutavara tuntuu olevan 30-luvulle ominaista eli ei niinkään pitkiä parruja, vaan enemmänkin pätkiä siellä täällä. Mutta jos sillä talo on pysynyt yli 80 vuotta asennossa, en ainakaan minä valita!






Taisin eilen jo luvata siivota sisätilat ja edustan puusta ja muusta jätteestä. Toisin kävi: vaikka aurinko iltapäivällä saapuikin piristämään päivää, koillisenpuoleinen tuuli näin rannikon läheisyydessä ei varsinaisesti houkutellut viettämään pitkiä aikoja ulkotiloissa.

Päivän ehkä mainittavin tulosanti oli kuitenkin maalämpösopimuksen teko! Asiaa aloiteltiin jo heti loppukesästä ja kaikenlaista suharia on tontilla käynyt ja todettakoon se nyt tässä, että kaikki eivät edes lupauksestaan huolimatta antaneet tarjousta. Olikohan kysyjässä jotain vikaa, kun ei insinöörille raha maistu? Loppusuoralla meillä oli kolme tarjoajaa hieman erilaisin paketein, joten toivotaan, että päätös oli oikea, nimi annetaan myöhemmin - tuloksesta riippuen, missä valossa. Tämän asian osalta asia konkretisoituu jo ensi viikolla eli silloin villa Honkaan tehdään ensimmäinen  isompi operaatio eli porataaan maalämpökaivo 170 metriin asti (aktiivisyvyys 147 m). Sille, jota varsinainen pumppu kiinnostaa, kerrottakoon valinnan kohdistuneen merkkiin Nibe ja 8 kW malli FI245-8. Päädyimme myös ottamaan samaan pakettiin viilennyskonvektorin yläkerran aulaan (Technibel CWX 5).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja anna kaikenlaista palautetta sivustosta ja/tai sisällöstä!